Aleksandar Kostadinov moderator na 10. Kreativnom forumu EBU-a

U Berlinu se 14., 15. i 16. rujna 2015. održava jubilarni deseti televizijski Kreativni forum Europske radiotelevizijske unije (EBU). Ove godine EBU u suradnji s Drugom njemačkom televizijom (ZDF) organizira čak tri dana predstavljanja televizijskih emisija ekskluzivno za članice EBU-a iz cijeloga svijeta.

To je događanje jubilarno i za urednika Hrvatske radiotelevizije (HRT) Aleksandra Kostadinova, koji od prvoga dana sudjeluje u aktivnostima Kreativnoga foruma EBU-a i skupine Format Core. Sudionici događanja i organizator EBU – ZDF pamtit će ga i po njegovu, sedmu godinu zaredom, moderiranju događanja, koji će završiti proglašenjem triju najboljih emisija po mišljenju sudionika Kreativnoga foruma.

Jako sam sretan što kao HRT-ov zaposlenik sudjelujem i na ovogodišnjemu skupu vrhunskih televizijskih profesionalaca. Dosad sam moderirao ekipu iz svjetskoga zabavnog programa, a ove godine imam dan više i za sve ostale, sadržajno ozbiljnije kolege iz cijeloga svijeta. Bit će pravi izazov ostati prezenterski na tragu zabavnoga u tako ozbiljnome okružju, prokomentirao je Aleksandar Kostadinov svoje sudjelovanju na Kreativnome forumu EBU-a.