HRT nabavio novu HD opremu za praćenje rada Hrvatskoga sabora

U cilju kvalitetnijega praćenja rada Hrvatskoga sabora Hrvatska radiotelevizija (HRT) nabavila je novu opremu, kojom će se omogućiti kvalitetniji prijenos iz Hrvatskoga sabora uz uštedu tehničkih i ljudskih sredstava.

Riječ je o pet najsuvremenijih kamera HD rezolucije (High definition je tehnologija koja omogućuje dobivanje televizijske slike visoke razlučivosti), zahvaljujući kojima će slika biti kvalitetnija i oštrija te, što je još važnije, u formatu 16:9 umjesto dosadašnjeg formata 4 : 3. S kamerama dolazi i prateća oprema.

Nova oprema trenutačno se ugrađuje u prostore Hrvatskoga sabora te bi trebala biti uvedena u upotrebu tijekom rujna. Promjenu će svakako zapaziti i gledatelji na svojim  malim ekranima. Hrvatska radiotelevizija signal iz Sabora ustupat će i ostalim televizijama.

Također, zavaljujući novoj opremi omogućit će se i učinkovitije korištenje sredstava HRT-a jer će se osloboditi jedna reportažna kola, a bit će angažiran i manji broj zaposlenika.

Nabava nove opreme za praćenje rada Hrvatskoga sabora dio je projekta sveobuhvatne tehnološke modernizacije HRT-a, čija je svrha omogućiti kvalitetniju sliku i ton te ubrzati radne procese uz učinkovitije upravljanje sredstvima.