RetrOpatijski festival - u studenome na HRT-u naše najljepše balade i šansone

Jaques Houdek, Marko Tolja i Damir Kedžo danas su u Opatiji najavili RetrOpatijski festival, novu glazbenu manifestaciju koja se održava početkom studenog u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner.

RetrOpatijski festival sastoji se od dvije večeri. Prva, 6. studenog bit će posvećna Ivi Robiću čije će pjesme izvesti Tolja, Houdek i Kedžo. Druga večer donijet će najveće hitove Opatijskog festivala u izvođenju poznatih imena domaće glazbene scene – od Fosila do Nine Kraljić... HRT će emitirati snimke festivalskih večeri.

Prva večer bit će večer dobre zezancije i zabave, uz Jzz orkestar HRT-a i našu hrvatsku verziju onoga što su Frank Sinatra, Dean Martin i Sammy Davis Jr. radili kao Rat Pack, kazao je glazbeni producent RetrOpatijskog festivala Olja Dešić.

U projekt su uključeni Hrvatsko društvo skladatelja, HGU, Festival Opatija, Grad Opatija i Turistička zajednica.

HRT je u ovu priču ušao na jedan sasvim novi način. Od početka smo uključeni u planiranje čitavog projekta, od izbora izvođača do scenografije i scenarija, te će to doista biti jedan pravi zabavni show koji se neće svesti na staru formulu red priče, red pjesme, kazala je Uršula Tolj, suradnica na RetrOpatijskom festivalu, novinarka i urednica na HRT-a.

Mi ćemo se sa zadovoljstvom uključiti u tu priču, ne samo s novim materijalima, nego i korištenjem arhivskih snimaka koje su fantastično blago koje imamo i koje se premalo koriste iako znamo da to gledatelji traže i vole vidjeti te stare materijale, kazao je Željko Mesar, rukovoditelj odjela Glazbeni sadržaji HRT-a.