Druga sezona zabavne emisije 'Maestro'

         
Sedmero natjecatelja amatera pokušat će ravnati Simfonijskim orkestrom HRT-a. Imaju li sve ono što čini dirigenta: strast, osobnost i drskost , otkrit će nam u drugoj sezoni Maestra.
 
Novinar Dražen Ilinčić, gospodarstvenik Davor Štern, glumci Jelena Miholjević i Borko Perić, pjevačica Jelena Radan, voditeljica i novinarka Željka Ogresta i pjevač Mile Kekin borit će se ove godine za titulu maestra. Ravnat će Simfonijskim orkestrom HRT-a uz uspješnice klasične glazbe, a u drugoj sezoni emisije Maestro otkrit će nam imaju li sve ono što čini dirigenta: strast, osobnost i drskost. Maestro će se emitirati šest subota od 3. listopada 2015. u 20 sati na Prvome programu Hrvatske televizije ( HRT – HTV 1).

ŽIVOTOPISI NATJECATELJA


Zadivljujuće su bile strast i mašta kojima su natjecatelji pokušali nadoknaditi neznanje u prvoj sezoni Maestra. Mentori su im u samo sedam dana nastojali prenijeti tajne dirigentskoga zvanja, njihove izvedbe morale su zadiviti tročlani žiri, a spas su tražili u glasovanju Simfonijskoga orkestra HRT-a.

Biti dirigent nije nimalo lako jer dirigenti su jedini glazbenici koji nemaju instrument, nego glazbu stvaraju uz pomoć svih članova orkestra. Maestro Ivan Repušić izjavio je: „Dirigent drži u ruci partituru i sam je nemoćan. Imam u ruci samo majušnu palicu, imam 80 različitih ljudi s 80 različitih instrumenata. I uvijek želim odsvirati najbolji koncert na svijetu. Zamislite se u takvoj situaciji. Morate od čarolije glazbe stvoriti neki magični trokut između orkestra, dirigenta i publike.”

Obraćajući se natjecateljima na početku ovogodišnjega ciklusa, maestro Kranjčević poručio im je: „Orkestar je perjanica svega. On nastoji slijediti ono što vi 'mašete'. Ako vas orkestar ne prihvati, jadna vam majka.” Bit će zanimljivo vidjeti tko će najbolje voditi orkestar i tko će naslijediti Ozrena Grabarića, koji je u prošloj sezoni ponio titulu prvoga hrvatskog maestra amatera.

Voditelj novoga ciklusa emisija Maestro je Duško Ćurlić, redatelj Dalibor Sokolić, a urednice emisije Romana Nemčić i Ariana Jandrić.