Nova sezona emisija Trećega programa Hrvatske televizije

Treća sezona emisije Dobro jutro: Kultura počinje u nedjelju 4. listopada na Trećemu programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 3) u 9 sati. Na drukčiji, ali svima razumljiv način kroz emisiju će nas voditi dobro poznati voditeljski dvojac Dražen Ilinčić i Miran Kurspahić.

Emisija će pratiti najvažnije događaje iz kulture, umjetnosti, obrazovanja i znanosti. Osim razgovora sa zanimljivim gostima Dobro jutro: Kultura donosit će priče iz područja filma, kazališta, opere, slikarstva, suvremenoga plesa, baleta, arhitekture i književnosti. Cijela sezona bit će posvećena hrvatskim piscima, pa će tako u svakoj emisiji gostovati netko od njih. I dalje će nas zabavljati mladi glazbenici koji su relativno nepoznati javnosti, ali odlično rade svoj posao. Dvojac Ilinčić – Kurspahić uz urednicu Gabrijelu Perišić obećava dobru zabavu uz emisiju koja pomiče ustaljene granice poimanja kulture te popularizira kulturne teme.

Na Trećemu programu Hrvatske televizije u petak 2. listopada u 21 sat započinje i šesta sezona emisije Peti dan. Aktualne će teme svakoga tjedana komentirati pet sudionika emisije, ali ove sezone u novome sastavu. Tako će se Nini Raspudiću, Deanu Dudi i Antoniju Šiberu pridružiti Rada Borić i Marija Selak, mlada intelektualka i filozofkinja. Urednica Gabrijela Perišić najavljuje i izmjenu  načina moderiranja dijaloga u emisiji. Emisija neće imati klasičnoga voditelja, moderatora, nego će svi sudionici emisije u njoj ravnopravno sudjelovati. I ove sezone očekuje se uljudna, intelektualna rasprava o aktualnim temama iz politike, kulture, znanosti i o drugim društveno važnim temama.