Komedija Majstori na HRTi

Putem multimedijske usluge HRTi na www.hrti.hr pogledajte hvaljenu komediju scenarista i redatelja Dalibora Matanića Majstori u HD rezoluciji.

Duhoviti zaplet o ljubavnim zgodama i nezgodama kućanice Keke hrvatska kinopublika sjajno je prihvatila, a ostvarenje nastalo u produkciji HRT-a bilo je odabrano i za grand opening jubilarnog 60. Pula Film Festivala.

U filmu iz 2013. godine u središtu je priče Keka, virtuozna domaćica koja pati zbog letargije u koju je ušao njezin brak s Bajom, zabrinutim željezničarom. Da bi sve bilo gore, Keki se mahnito udvara Ilija, majstor za popravke koji svojom nespretnošću izaziva pravu apokalipsu gdje god se pojavi.

Nakon što Baja napokon shvati Ilijine namjere i nakon što joj demoliraju cijelu kuću svojim nespretnim obračunima, Keka odlučuje napustiti obojicu muškaraca te odlazi na put tamo gdje je jedino donekle osjetila sreću - u malo primorsko mjesto gdje su ona i Baja bili na bračnom putovanju.

Stvari se dodatno počinju komplicirati jer Keka zapne za oko Luji, atipičnom usamljenom ribaru galebu. Baja i Ilija istovremeno odlučuju krenuti na put, u najveću avanturu svojih života ne bi li dokazali svoju ljubav prema Keki.

U filmu glume Areta ĆurkovićNikša Butijer, Goran BogdanBojan NavojecMate Gulin, Krešimir Mikić i drugi.