Kulinarski show 'Kruške i jabuke'

Kulinarski show Kruške i jabuke (licencija showa Ready Steady Cook) pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu u 17:45 (repriza sljedećega dana u 10:30).

Ovaj kuharski dvoboj u kojem se natječu dvije ekipe, svaka sastavljena od kuhara i njegova pomoćnika, pokazuje nam koliko kuhanje s malo namirnica i u kratkom vremenu može biti zabavno i kreativno, a pripremljeno jelo ukusno i slasno.

U šarenom studiju, uz puno smijeha i humora, u utrci s vremenom na jednakim kuharskim pozicijama natječu se - ekipa Kruške i ekipa Jabuke. Vrhunskim kuharskim profesionalcima pridružuje se po jedan natjecatelj amater, ljubitelj kuhanja odabran na audicijama diljem Hrvatske.

Natjecatelji donose namirnice u vrijednosti od 80 kuna i pomažu kuharima da pripreme jelo u samo 20 minuta. Publika u studiju, prateći cijeli postupak od predstavljanja recepata do posluživanja jela, ali i ozračje u kuhinjama, glasovanjem odlučuje o pobjedničkoj ekipi. Natjecatelji - kuharski pomoćnici osvajaju vrijedan novčani iznos, više uspješni 2500 kuna, a manje uspješni 1500.

Nakon natjecateljskog dijela u kuhinjama ostaju kuhari profesionalci pred kojima je novi zadatak - brza košara. Voditelj im otkriva namirnice za čiju pripremu imaju samo 10 minuta i pita ih što bi od njih svaki pripremio. Kuhari iznose svoje ideje, a publika glasovanjem određuje čiji im je recept privlačniji, odnosno koji će kuhar pripremati jelo u napetoj utrci s vremenom.

U trećoj kuhinji, u kojoj nema natjecanja, možemo vidjeti načine pripreme raznih regionalnih, nacionalnih i internacionalnih specijaliteta. Umijeće pripremanja jela pojedinih svjetskih kuhinja imaju priliku pokazati ne samo vrsni domaći nego i strani kuharski majstori koji trenutačno žive u Hrvatskoj.

Televizijski gledatelji i publika u studiju mogu saznati koja se sva jela mogu na zabavan način, uz osnovne kuharske vještine, pripremiti od uobičajenih namirnica. Isto tako dobit će i obilje korisnih savjeta te doznati male kuharske tajne i recepte prema kojim će moći i sami pripremati zanimljiva jela.

Voditelj: Duško Ćurlić
Scenarist: Željko Šatović-Gula
Redatelj: Ivan Miladinov
Producent projekta: Denis Škorput
Urednica emisije: Ljiljana Vuglač
Urednica projekta: Snježana Nožinić