Mjesto sjećanja Vukovar

18. studenoga na HRT - HTV 1 u 8:55

Dokumentarni film scenarista i redatelja Veljka Bulajića Mjesto sjećanja Vukovar govori o jednoj od najvećih ratnih tragedija suvremenoga doba, a autor je, kako je sam rekao, filmom želio odati počast svima koji su branili Vukovar i prikazati njihovu žrtvu svijetu.

Mnogo je priča o Vukovaru ispričano i mnogo ih je još neispričanih. Ne čudi zato želja velikoga filmskog majstora da ugradi svoj doprinos neizbrisivosti sjećanja Grada Heroja. U filmu govore branitelji, stradalnici i žrtve vukovarske tragedije dijeleći s nama osobna iskustva i pogled na događaje s odmakom od dvadesetak godina. Neki su od njih prvi put pred kamerama.

Film je sniman dvije godine. Nastao je u koprodukciji Hrvatske radiotelevizije, Aleks produkcije i HVIDRA-e te u suradnji s Ministarstvom branitelja Republike Hrvatske.

Pomoćnik redatelja je Marin Marušić, producent Aleksandar Črček, koproducent Goran Radman. montažer Staša Čelan, direktor fotografije Jasenko Rasol, snimatelj zvuka Boris Mahovlić, a obradu zvuka potpisuje Bojan Kondres.
Proizvodnja: 2012.- 2014.Film pratite i preko multimedijske usluge HRTi, u čijoj videoteci je i dostupan.