Rostbif na rukoli s kremom od balancana i pistacija

Ekipa Kruške: kuhar Marko Perić i aromaterapeutkinja iz Zagreba Katica Wolf pobijedila je ekipu Jabuke: kuhara Marija Čepeka i Jasnu Grupković, savjetnika u osiguranju iz Zagreba. Gost kuhar bila je Ivana Vukmanić.


Katica Wolf i Marko Perić


Recept Marka Perića: Rostbif na rukoli s kremom od balancana i pistacija


Sastojci:

- 250 g ramsteka u komadu                       
- rukola
- 1 balancana / patlidžan           
- 50 g pistacija
- 4 cherry rajčice                   
- kapari
- aceto balsamico
- limun
- češnjak
- peršin
- maslinovo ilje
- papar
- sol


Priprema:

Rostbif naglo prepeći na teflon tavi 2 minute sa svake strane. Odložiti sa strane. Balancanu presjeći na pola, posoliti i popapriti te peći 5-7 minuta na temperaturi 250 C. Kada je balancana omekšala izvaditi je iz pećnice, izvaditi sredinu i staviti u posudu. Očišćeni pistacijo, češnjak, peršin i maslinovo ulje u mužaru stući te pomiješati sa balancanom.

Rukolu servirati na sredini tanjura, ramstek isjeći na tanke kriške (listiće) i složiti na rukolu. Napraviti umak od aceta balsamica, kapara, malo limuna i maslinovog ulja te preliti preko mesa. Uz to servirati kremu od balancana s prepečenim cherry rajčicama. Sve to politi dekorativno s maslinovim uljem.

Pogledajte i ostale recepte prema kojima su pripremana jela u emisiji od 12. studenoga:

Varivo od priseljene repe i poriluka sa šćipancima i kobasicom od guščjeg vrata

Pileća prsa u umaku s pinjolama

Patarača al forno

Recepte emitiranih emisija pronađite OVDJE.

Kulinarski show Kruške i jabuke pratite od ponedjeljka do četvrtka na Drugom programu od 17:15. Najbolju od četiriju emisija prikazanih tijekom tjedna donosimo subotom na HRT2 u 19 sati.

Pozivamo i Vas da se prijavite za sudjelovanje u kulinarskom showu - upitnik za prijavu.