Moj tjedan s Marylin

1. lipnja na HRT - HTV 2 u 21 sat

U povodu rođendana slavne holivudske ljepotice Marylin Monroe prikazujemo nagrađivanu biografskiu dramu čija je radnja koncentrirana na tjedan koji je M. Monroe provela u Clarkovoj pratnji po Londonu nakon što je njezin muž A. Miller napustio Englesku, a temelji se na dvije knjige koje je napisao Colin Clark.Sir Laurence Olivier snima film Princ i plesačica u Londonu. Mladi Colin Clark uspije se ubaciti u ekipu, a jedan od prvih zadataka mu je da glumici koja je dobila glavnu žensku ulogu, Marilyn Monroe, i njezinom mužu Arthuru Milleru nađe prihvatljiv smještaj.

Kad se Marilyn Monroe pojavi na snimanju, cijeli je London želi vidjeti dok Colin, iako pomalo nespretno, pokušava ispuniti sve što traži od njega. Time privuče njezinu pažnju te mu ona otvori vrata u svoj svijet, od toga kako se nosi sa slavom, ljepotom i žudnjom da bude izvrsna glumica.
Film je osvojio dvadesetak nagrada (Zlatni globus Michelle Williams) te pedesetak nominacija, od toga dvije za Oscara u kategoriji najbolje glavne glumice (M. Williams)  te sporednoga glumca (Kenneth Branagh).

U britansko-američkoj biografskoj drami iz 2011. uz Michelle Williams i Kennetha Branagha glume Eddie Redmayne, Julia Ormond, Dominic Cooper, Emma Watson, Judi Dench i drugi. Scenarij potpisuje Adrian Hodges, a režiju Simon Curtis.