Eurojackpot na HRT-u od 20. studenoga

Jučer je potpisan ugovor o programsko poslovnoj suradnji između HRT-a i Hrvatske lutrije. Ugovor su potpisali ravnatelj poslovanja HRT-a Boris Sruk i predsjednik Uprave Hrvatske lutrije Danijel Ferić.

Eurojackpot, poznata međunarodna igra na sreću, od 20. studenoga prikazivat će se na Hrvatskoj radioteleviziji. Svakoga petka u 22.50 na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) gledatelji će moći pratiti dobro poznatu igru na sreću u kojoj sudjeluje sedamnaest europskih država. Iz HTV-ova studija 8 emisiju će voditi Mirna Maras, a urednica je projekta Elizabeth Homsi.

Uz dobro poznati TV Bingo i Loto igre 7/39 i 6/45 Eurojackpotom smo objedinili  najatraktivnije igre na sreću Hrvatske lutrije u programu HRT-a. Novi, suvremeniji vizualni pristup u skladu je sa sadržajem Eurojackpota te se nadam da će se promjena svidjeti i igračima Hrvatske Lutrije i gledateljima HRT-a“, rekla je urednica projekta Elizabeth Homsi.

Izvlačenje ove međunarodne  igru na sreću u kojoj sudjeluje Hrvatska Lutrija odvija se svakoga petka u Helsinkiju. Uz stanovnike Hrvatske emisiju Eurojackpot prate i stanovnici Njemačke, Italije, Španjolske, Nizozemske, Danske, Slovenije, Finske, Estonije, Islanda, Latvije, Litve, Norveške, Švedske, Češke, Mađarske i Slovačke.

„Eurojackpot je već  postao omiljen među našim gledateljima i igračima, a i sama ga katkad odigram. Zato me ovaj novi angažman jako veseli i nadam se da ću igračima donijeti mnogo vrijednih dobitaka“, otkrila je voditeljica emisije Mirna Maras.

Eurojackpot je do sada pogođen 27 puta, 10 puta u Njemačkoj, 8 puta u Finskoj, po 2 puta u Danskoj i Sloveniji te po jednom u Češkoj, Italiji, Norveškoj, Španjolskoj i Hrvatskoj. Priređuje se od 2012., a Hrvatska Lutrija priključila se u veljači 2013. 


Najmanji iznos glavnoga dobitka nikada nije manji od 76 milijuna kuna (protuvrijednost 10 000 000 eura). Najviši iznos glavnoga dobitka iznosi 90 000 000 eura.

U novome će glazbeno vizualnom ruhu emisija Eurojackpot  svakoga petka na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT — HTV1) u 22.50 svojim dobicima uveseljavati svoje vjerne igrače i gledatelje.