Nova mrežna stranica HRT-a - dansjecanja.hrt.hr


U povodu obilježavanja obljetnica ratnih stradanja u Vukovaru i Škabrnji Hrvatska radiotelevizija pripremila je posebne mrežne stranice  dansjecanja.hrt.hr, na kojima se na jednome mjestu može uživo pratiti program Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. – 2015.: Vukovar mjesto posebnoga pijeteta.

Donoseći vrijedne i rijetke eksluzivne snimke iz vremena ratnoga stradanja 1991. stranice služe kao svojevrsni povijesni temelj i mrežni spomenik na događaje u Vukovaru i Škabrnji. Rijetke videosnimke HRT-ovih ratnih reportera iz Vukovara i Škabrnje objavljene na stranicama trajna su vrijednost i neprocjenjiv obrazovni materijal za mlađe generacije. Uz ekskluzivne arhivske snimke stranice donose i najopsežnije galerije fotografija, priče iz Vukovara i Škabrnje, reportaže te posebne interaktivne mape događaja u Vukovaru.


Stranice se prilagođuju uređaju i veličini ekrana, prilagođene su mobilnim verzijama, omogućuje praćenje uživo (stream) te naknadno gledanje posebnih programa koje je HRT pripremio u povodu obilježavanja obljetnice. Stranice dansjecanja.hrt.hr daju jedinstveno iskustvo pogleda u prošlost, ali i praćenje događaja u stvarnome vremenu.


Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje HRT će pratiti i na svojim društvenim mrežama, Facebooku i Twitteru uz ključne riječi  #Vukovar i #Škabrnja.