Hrvoje Belamarić predstavlja HRT na međunarodnome skupu

U Beogradu će se 4. i 5. prosinca 2015. godine održati skup Inkluzija osoba s invalidnošću – Unapređenje izvješćivanja u medijima na kojemu će Hrvatsku radioteleviziju predstavljati novinar Hrvoje Belamarić. Organizator je skupa International Academy iz Beograda u suradnji s medijskom udrugom SEEMO-om (South East Europe Media Organisation) iz Beča.

Novinar Hrvatske uživo i HRT-ov bloger Hrvoje Belamarić sudjelovat će u panelu Izvješćivanje o osobama s invalidnošću. Za svoju prezentaciju Hrvoje je odabrao četiri televizijska priloga kolegica Nikoline Gerek, Elizabete Biočine i Matee Ribarević iz Hrvatske uživo. U prilozima su obrađene teme o asistentima za djecu s poteškoćama u razvoju, o kršenju prava na obrazovanje djece s invalidnošću te o neadekvatnim uvjetima u školama za djecu s invalidnošću. Sudionici skupa medijski su stručnjaci, sveučilišni profesori, osnovnoškolski i srednjoškolski profesori, osobe s invalidnošću i novinari iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i s Kosova.

Na skupu će se raspravljati o tome što društvo čini kako bi se poboljšao život osoba s invalidnošću, o percepciji osoba s invalidnošću i kako je mediji mogu poboljšati, o profesionalnim i društvenim potrebama osoba s invalidnošću te o odgovornosti medija, obrazovanju i socijalnoj sigurnosti.

Ovo je za sve one koji čitaju moj blog. Meni je iznimna čast da su mi s 'dalekoga istoka' uputili poziv, a moji šefovi dali povjerenje da predstavljam Hrvatsku uživo i Hrvatsku radioteleviziju i pokažem što i kako radimo na Hrvatskoj radioteleviziji, spremajući se na put izjavio nam je kolega Belamarić.