Jelenko: Ivanjski kresovi

26. siječnja na HRT2 u 9.25 - serija za djecu

Ponovno prikazujemo seriju za djecu "Jelenko", za koji su scenarij napisali Maja i Obrad Gluščević koji je i redatelj serije. Serija je snimljena 1980.


Radnja serije locirana je u gorski kraj. Hrabrost djece, lane koje odrasta u jelena, dvojica simpatičnih "negativaca", opasan krivolovac kojeg na kraju kazni priroda, prve dječje ljubavi - to su elementi i likovi ove zanimljive serije koju će, vjerujemo, s istim zanimanjem pratiti djeca, kao i odrasli gledatelji.

U 3. epizodi Ivanjski kresovi: Dok se Goričani sve više sprijateljuju s lanetom, Ivo smišlja osvetu. Prvo ih namjerava preplašiti bijelom plahtom i tikvom sa svijećom. Ali mu na "probi", kad je pokušao zaplašiti djevojčicu, svijeća padne i zapali stog sijena. Kažnjen i posramljen, smisli novu osvetu. S tavana je uzeo kožu velikog vuka, kojeg je davno ubio njegov djed, ispunio je slamom i postavio zasjedu u šumi. Međutim, Goričani nisu krenuli tim putem. Ivo ih slijedi i tako otkriva brvnaru...

U seriji uz djecu glumce Milana Luketić i Ramiza Pašića glume Zvonko Lepetić, Špiro Guberina, Fabijan Šovagović, Ivo Serdar, Zlatko Madunić, Marija Sekelez, Rade Marković, Miloš Kandić, Finka Budak. Ostala djeca glumci su Miroslav Mrđa, Željko Kovačević, Zvonko Grdić, Izeta Sinanović, Ljubica Jerković, Fatima Sulić, Almira Ramakić, Mehmed Abdulahović i Nikola Jurišić.

Scenarij potpisuju Maja i redatelj Obrad Gluščević.