Sonja i bik u videoteci HRTi platforme

Videoteku multimedijske platforme HRTi upotpunili smo komedijom Sonja i bik, koju donosimo u HD rezoluciji.

Prvi dugometražni igrani film Vlatke Vorkapić iz 2012. godine vesela je ljubavna priča koja prati zagrebačku aktivisticu za prava životinja Sonju u njezinoj misiji u Dalmatinskoj Zagori.

Kao ljubiteljica životinja i vegeterijanka ona se snažno protivi borbama bikova, što je najveća kontroverza kod izglasavanja Zakona o zaštiti životinja. Zbog onoga što smatra nepotrebnim nasiljem Sonja vlasnike bikova proziva bezdušnicima, a oni su sigurni da se ona, unatoč ljubavi prema životinjama, nikada ne bi usudila stati pred bika. Padnu i prve oklade, a izazov Sonji nosi Ante, sin organizatora bikijada.

Taj romantično-komični par glume Judita Franković i Goran Bogdan, a u ostalim ulogama su Dejan Aćimović, Ivo Gregurević, Elvis Bošnjak, Barbara Prpić, Csilla Barath Bastaić, Vladimir Tintor, Vlasta Ramljak, Željko Mavrović, Ante Šućur, Marko Petrić, Franko Jakovčević, Nikša Eldan, Filip Eldan i drugi.

Vlatka Vorkapić je s Elvisom Bošnjakom na Festivalu igranog filma u Puli osvojila Zlatnu Arenu za najbolji scenarij, Slavica Šnur za kostimografiju te Stanislav Kovačić, Damir Martinović i Ivanka Mazurkijević za glazbu. Direktor fotografije je Dragan Marković, scenografkinja Tanja Lacko, a montažer Marin Juranić.

Film je nastao u produkciji Interfilma i koprodukciji s Hrvatskom radiotelevizijom.