Dokumentarna serija Glasovi straha na HRTi platformi

U videoteci multimedijske usluge HRTi odsad je dostupna sedmodijelna dokumentarna serija Glasovi straha.

Sedam je europskih javnih televizija iz šest država snimilo dokumentarce o tome kako rastuća netrpeljivost, rasizam, ksenofobija, homofobija i antisemitizam u europskim državama utječu na svakodnevicu pripadnika različitih manjinskih skupina, ali i u kojemu trenutku borba za manjinska prava prerasta u novo diskriminiranje.

Projekt je unutar Stručne skupine za multikulturu Europske unije radiotelevizija (European Broadcasting Union) pokrenula HRT-ova urednica Daniela Draštata, voditeljica Odsjeka za nacionalne manjine, iseljeništvo i civilno društvo HRT-a i izvršna producentica EBU-ove serije Glasovi straha.

Frans Jennekens urednik je manjinskih programa na nizozemskoj javnoj televiziji, predsjednik EBU-ove skupine za multikulturu i različitost te uz Danielu Draštatu izvršni producent serije Glasovi straha.

Dirljive, šokantne, provokativne i zanimljive životne priče govore o strahu. Strahu koji koči, strahu koji pokreće, strahu koji sedamdeset godina nakon završetka Drugoga svjetskog rata još ne nestaje. Bez obzira na to živite li u Švedskoj, a romskoga ste podrijetla, Španjolska vam je dom, ali vam je islam religija ili ste pripadnikom židovske zajednice u Nizozemskoj… Strah je emocija s kojom se živi.