Marin Jurić Čivro dobitnik nagrade Moj prvi Music pub

Nagradu Moj prvi Music pub za najboljega mladog pjevača dobio je Marin Jurić Čivro, finalist prve sezone popularnoga HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske.


„Ne znam što bih rekao! Knedla mi je stala u grlu, mislim da ću se rasplakati. Hvala puno” rekao je primajući nagradu uredniku i voditelju emisije Zlatku Turkalju Turkiju.   


Marin je osvojio top-ljestvice već svojim prvim singlom Dobro jutro svima, koji je napisao Ivan Dečak, njegov mentor iz showa The Voice. Potom je i singl Zašto još volim te, na kojemu bio gost ženskoj pop-skupini Luminize, zasjao na vrhu top-ljestvica te je proglašen hitom mjeseca Hrvatskoga radija (HRT – HR).


„Nisam se nadao ovakvomu uspjehu. Sve je ovo za mene novo i snalazim se kako mogu i kako znam. Ne znam čime sam ovo zaslužio, ali grlim ovu šansu. Želim imati što više materijala i nikad ne stati”, rekao je Čivro, koji na novim pjesmama i svojemu prvom albumu radi s poznatim producentom Denisom Mujadžićem Denykenom. „Zahvalan sam što se za mene zauzeo tako velik čovjek”, rekao je Marin, koji je u Music pubu, uz gitarističku pratnju Tomislava Užarevića, kolege iz The Voicea, uživo izveo nekoliko obrada popularnih pjesama i svoj singl Dobro jutro svima.


Slušatelji Music puba premijerno su mogli čuti pjesmu Večer iza nas, prvi singl Zdravke Damjanović, Čivrine kolegice iz showa The Voice. „Zdravka, čestitam! Mislim da je pjesma fenomenalna”, rekao je Marin.


Nagrada Music pub za najbolji album 2015. godine došla je u ruke skupine Bang Bang za njihov debitantski album Bez obzira na sve. Taj je mladi sastav prošle godine osvojio nagradu Porin kao najbolji novi izvođač, a sada je dobio i ovu prestižnu nagradu.


„Album godine? Turki, pa svaka ti čast! Stvarno si nas iznenadio. Ovo je daleko najbolje priznanje”, rekao je gitarist Hrvoje Prskalo i dodao da rade na novome albumu. „Hvala ti na svakoj prilici da nas ugostiš. Stvarno si pravi novinar, urednik i prijatelj”, rekla je pjevačica Lara Antić.

Prvi zapaženi uspjeh Bang Bang je imao s pjesmom Imam, s kojom je nastupio na Zagrebačkome festivalu, na kojemu se predstavio kao retro pop-bend, a prošle godine imao je ukupno šest autorskih singlova koji su se redovito vrtjeli na radijskim postajama. Vrlo slušana bila je i njihova obrada pjesme Svijet je moj Alfija Kabilja. Taj veliki hit Radojke Šverko u verziji Bang Banga dio je akcije Music puba i Croatia Recordsa  Zimzeleno a novo.


Music pub glazbeni je talk show urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, koji se emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Usto je Music pub i prva hrvatska glazbena nagrada koja se dodjeljuje svake godine još od 1992. Tako će već tradicionalno u siječnju biti proglašeni najbolji izvođači u 2015. godini, i to u sljedećim kategorijama: pjevačica, pjevač, grupa godine, najbolji album, kantautor godine, pjesma godine i videospot godine. Ove godine Music pub dodjeljuje i tri nagrade Moj prvi Music pub najboljim mladim neafirmiranim izvođačima. Tko će osvojiti ovu prestižnu glazbenu nagradu doznajte u emisijama koje će se sljedeća četiri ponedjeljka emitirati uživo od 14 sati na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2).