'Bilo kuda, HRT svuda': posebnost i najpopularniji sadržaji HRTi usluge

U samo tri mjeseca otkako je Hrvatska radiotelevizija pokrenula novu besplatnu multimedijsku uslugu HRTi, usluga je dostigla više od 50.000 prijavljenih korisnika.

HRTi je HRT u malom, usluga koja objedinjuje sve medije koje nudimo korisnicima, istaknuo je glavni urednik Novih medija Igor Duić gostujući u emisiji Dobro jutro, Hrvatska.

Multimedijski iskorak kojim korisnici dobivaju sadržaj u svoje ruke

HRT se ovom uslugom želi približiti mladima, odgovoriti njihovim interesima i navikama te im ponuditi sadržaj kad oni to zahtjevaju i na uređaju na kojem ga žele gledati. Posebnost usluge jest u tome što se emitira internetski (nelinearno), odnosno Over-the-top (OTT), a riječ je o sustavu koji krajnjim korisnicima omogućuje pristup i konzumaciju audiovizualnoga sadržaja putem javne otvorene internetske infrastrukture.Podsjetimo, zainteresirani se korisnici uslugom HRTi mogu koristiti na platformama poput osobnih računala s operativnim sustavima Windows 7 i novijima te Mac OS X v.10.7. i novijima, uz korištenje standardnih internetskih preglednika. Za korištenje uslugom na pametnim telefonima koji rade na operativnim sustavima Android, iOS i Windows Phone, potrebno je preuzeti aplikaciju sa stranice hrti.hr. Za pristup putem računala nije potrebna aplikacija, nego se korisnici samo moraju registrirati putem HRT-ovih stranica.

Među ostalim, Igor Duić osvrnuo se i na nesmetano praćenje sadržaja gledatelja HRT-a koji imaju problema u primanju zemaljskog (DVB-T) signala, a zbog smetnji talijanskih televizija. Spomenuo je i mogućnost gledanja TV sadržaja i izvan granica Republike Hrvatske sukladno autorskim pravima. Također, istaknuo je ponudu sadržaja iz bogate HRT-ove arhive, emisija na zahtjev, sadržaja u real timeu, kataloga novijih hrvatskih filmova dostupnih samo na HRTi usluzi, kao i, naravno, mogućnost slušanja radijskih emisija. Pritom je izdvojio i one sadržaje koji su se pokazali najpopularnijima.

Moram zahvaliti svim korisnicima, a posebno onima koji su pomogli učiniti HRTi boljim, onakvim kakav danas je. Usluga je puštena na tržište, dana na korištenje u tzv. beta - testnoj verziji i primili smo doista mnogo vrijednih, povratnih informacija. Zahvaljujući njima učinili smo uslugu boljom, zaključio je Duić.