Nina Kraljić i Neno Belan dobitnici nagrade Music pub HR2

Pobjednica prve sezone HRT-ova showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske Nina Kraljić dobila je nagradu Moj prvi Music pub za najbolju mladu pjevačicu 2015. godine.

Sad sam iznenađena. Moj prvi Music pub, Nina Kraljić, pjevačica godine! Mislim da imam pravo mjesto za ovu nagradu, rekla je nakon što joj je urednik i voditelj emisije Zlatko Turkalj Turki uručio prestižno priznanje.

Snimke nastupa Nine Kraljić u emisiji The Voice – Najljepši glas Hrvatske na YouTubeu pregledane su više od pet milijuna puta, a dosad je objavila pjesmu Zaljuljali smo svijet koju je izdala diskografska kuća Universal Music Hrvatska s kojom je Nina potpisala ugovor odmah poslije pobjede u natjecanju.

Moram biti iskrena, 2015. mi je bila apsolutni pomak u svakome smislu, i poslovnom i privatnom, jer su mi se otvorili neki prekrasni odnosi, a i preselila sam se u Zagreb. Imala sam veliki rast, od mnogih stvari o kojima sam maštala zaista sam puno toga realizirala, rekla je Nina i otkrila kako priprema debitantski album. Odlučila sam se baciti u vatru jer, iskreno, život je prekratak, pa ću na svoj prvi album staviti barem dvije svoje autorske pjesme, pojasnila nam je.

Nagradu za najboljeg mladog pjevača dobio je Marin Jurić Čivro.

Nagradu Music pub za najboljega pjevača u prošloj godini osvojio je Neno Belan, koji je uz pratnju Olje Dešića u emisiji uživo izveo neke od svojih najvećih hitova. Ugodno si me iznenadio i jako sam ti zahvalan, rekao je Turkiju.

Belan je u 2015. imao dva velika hita na službenoj hrvatskoj top-ljestvici koja se četvrtkom emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Radi se o pjesmama Jer je pjesma dio nas te duetu s pjevačicom Majom Posavec i pjesmom Tvoj glas. Potonja je pjesma proglašena hitom mjeseca listopada na Drugome programu te su Neno i Maja dobili posebno priznanje emisije Svijet diskografije. Inače, Neno Belan ove godine obilježava trideset godina karijere.

2016. sam proglasio svojom godinom. Slavim trideset godina karijere jer od 1986. živim isključivo od glazbe, rekao je i najavio koncert 27. veljače u zagrebačkome Domu sportova.

Belan će tada obilježiti trostruku obljetnicu: 30 godina karijere, 30 godina od prvoga albuma Đavola i 30 godina od prvoga koncerta Đavola u legendarnome zagrebačkom Kulušiću. Neno Belan je jedan od članova žirija Zagrebačkoga festivala, a Turkiju je objasnio i zašto nije angažiran u organizaciji i Splitskog festivala.

Ne mogu biti svugdje. Angažiran sam na Zagrebačkome festivalu i to je dovoljno. Dobar sam prijatelj s Tomislavom Mrduljašem, direktorom Splitskoga festivala, ali trenutno nema razloga da budem dolje, rekao je. Ističe da su mu festivali kao forma te način promocije pjesama još uvijek bitni. Moram se pohvaliti da sam najizvođeniji i najslušaniji izvođač na Večerima dalmatinske šansone u Šibeniku, rekao je Belan i zahvalio organizatorima festivala na podršci.

Music pub glazbeni je talk-show urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija koji se emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Uz to, Music pub je bio i ostao prva hrvatska glazbena nagrada koja se bez prestanka dodjeljuje još od 1992. godine.

Tko će sve osvojiti ovu prestižnu glazbenu nagradu doznajte tijekom sljedeća dva tjedna ponedjeljkom od 14 sati na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Emisiju Music pub možete pratiti i s pomoću nove HRT-ove multimedijske usluge HRTi na www.hrti.hr.