Natjecatelji prve sezone The Voicea na Zagrebačkom festivalu

Natjecatelji prve sezone najpopularnijeg  showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske uspješno grade svoje glazbene karijere. Četvero bivših natjecatelja - Ana Opačak, Elena Stella, Kristina Boban i Ivan Županović – nastupit će na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu koji će biti održan u petak, 22. siječnja.

Ove godine je broj prijava na Zagrebački festival bio rekordan. Među više od 260 prijavljenih pjesama odabrano je njih 20, a jedna od njih je i pjesma Na kraju dana koju je za Anu Opačak napisala Ines Prajo. S obzirom na to da su kriteriji bili stroži, ponosna sam što sam dio ekipe koja je prošla. Ući među tih dvadeset izvođača zaista mi je samo po sebi priznanje. Baš me raduje i ponosna sam, rekla je Ana.

Elena Stella na Zagrebačkom festivalu predstavit će se s pjesmom Ma tko si ti za koju je sama napisala tekst, dok je za glazbu, aranžman i produkciju zaslužan Tihomir Preradović koji u The Voiceu djeluje kao savjetnik mentora Jacquesa Houdeka. Tihomir je stavio u tu pjesmu sve što ja slušam i volim, te me na kraju potaknuo da napišem tekst. Stvarno sam sretna, iznenađena i ponosna na sebe, a i na Tihu i na cijelu pjesmu, rekla je Elena.

Baš mi je drago da sam upao na Zagrebfest jer se on u zadnjih nekoliko godina isprofilirao. Dobri su izvođači, dobre su pjesme, dobro je vodstvo, rekao je Ivan Županović. On će se na festivalu predstaviti s pjesmom Oprosti mi koju su napisali Duško Ute Rapotec i Vjeko Alilović. Ovo je drugi singl koji smo napravili i stvarno sam zadovoljan, jer kuže dalmatinsko stanje uma, tako da su me pročitali i napravili pjesmu baš za mene, rekao je Ivan.

Jako sam ponosna na sebe i na svoju pjesmu, te na Alena Orlića i Ivana Mikulića koji su stvorili pjesmu, rekla je Kristina Boban koja će na festivalu izvesti pjesmu Putuj. S obzirom na to da sam početnik, zaista je nevjerojatno da sam uspjela doći na Zagrebački festival i nadam se da ću gledateljima i slušateljima pokazati sve ono što mogu, dodala je.

Osim prošlogodišnjih natjecatelja, ove godine nastupaju i savjetnici mentora Ivana Dečaka. To su, naravno, Aljoša Šerić i Antonia Matković Šerić iz grupe Pavel. Zagrebački festival pruža odličnu priliku za promociju pjesme, tako da su Vojsovci’pravilno odlučili poslati pjesme na natječaj. Čuo sam većinu pjesama i gotovo redom se radi o dobrim melodijama, za izvedbe ni ne sumnjam da su odlične – to su izvrsni pjevači, rekao je Aljoša i dodao da mu je drago da Elena Stella, koja je prošle godine bila u njegovom timu, surađuje s Tihomirom Preradovićem, savjetnikom Jacquesa Houdeka.

Tihomir zna svoj posao i izuzetno je pozitivan i drag lik, a pjesma je skrojena za Elenu. Jedna od boljih odlika The Voicea, a ima ih puno, jest upravo stvaranje mogućnosti da mladi dobri izvođači dođu do dobrih autora ili producenata, jer džaba ti sva tvoja tehnička izvrsnost ili fenomenalna boja glasa, ako ne znaš odabrati pjesmu, ako ne znaš što bi i kako bi pjevao. Najgore je početi pjevati sve, pod svaku cijenu, bez kriterija. Ukus je jako važan, presudan štoviše kao u mnogo stvari u životu”, zaključio je.

Prva emisija druge sezone showa The Voice – Najljepši glas Hrvatske na rasporedu je u subotu, 23. siječnja na Prvom programu HTV-a od 20 sati. Do tada The Voice – Najljepši glas Hrvatske možete pratiti putem službene web stranice, na Facebooku, Twitteru, Instagramu i YouTubeu.  Od ove sezone pokrenuta je i mobilna aplikacija The Voice Hrvatska koju za  iOS uređaje gledatelji mogu preuzeti s http://bit.ly/thevoicehrvatska_ios, a za Android uređaje s adrese http://bit.ly/thevoicehrvatska_android.

The Voice – Najljepši glas Hrvatske natjecateljski je glazbeni show nastao prema originalnom televizijskom formatu The Voice of..., u vlasništvu Talpa Internationala B.V. iz Nizozemske. Ovim multimedijskim projektom HRT sjedinjuje televiziju, radio, internet i društvene mreže, uspostavlja interaktivnu komunikaciju te potvrđuje da profesionalnim pristupom stoji uz bok najboljim javnim televizijama koje su proizvodile i emitirale show.