Izbor pjesme za Radio Battle: Elemental, Libar, Sara Renar i Silente

Elemental, Libar, Sara Renar i Silente su svojim pjesmama uvršteni među prijedloge za uvrštenje na prezentacijsku listu pjesama na susretu između Hrvatske i Latvije u sklopu međunarodnog radijskog projekta Radio Battle.

HR2 sudionik globalne radijske glazbene igre Radio Battle

Slušatelji Drugog programa ovoga tjedna imaju priliku odabrati jednu od pjesama koje će sudjelovati u ovogodišnjem Radio Battleu. Među kandidatima koje HR2 nominira za jedno mjesto nalaze se četiri kompozicije domaćih autora.

Hip hop scenu predstavlja zagrebački Elemental s pjesmom Sve je moje tuđe. Ambijentalni elektronički zvuk introspekcije potpisuju Libar sa singlom Čuvaj me u remiksu iza kojega stoje Blacksoul & Mark de Line. Sa scene kantautora odabrana je Sara Renar u zvučnoj kulisi house remiksa pjesme Jesen koji potpisuju Drop Dopers. Silente su zastupljeni superuspješnim hit singlom Još jednom.


Foto: Dario Njavro

Glasanje za pjesmu koja će biti uvrštena u playlistu za Radio Battle počelo je u ponedjeljak u jutarnjem showu na HR2, a odvijat će se do petka u 10 sati ujutro. Glasovi se primaju telefonom svakoga jutra između 9 i 10 sati, a putem Facebooka i Twittera moguće je glasovati u svakome trenutku.

Izbor pjesme na Facebooku odvija se glasovanjem putem e-maila u inboxu stranice HR2 ili ispod objave za Radio Battle. Slušatelji putem Twittera mogu glasovati na način da tweetaju ime odabranog izvođača od četiri ponuđena s naznakom #drugidrugi.

Pjesma koja dobije najveći broj glasova slušatelja HR2 bit će uvrštena na listu pjesama hrvatske ekipe u susretu s Latvijom.Radio Battle spaja tradicionalnu s novim medijskim platformama - radijski FM i internetski streaming s Twitterom - u potražnji za podrškom što većeg broja slušatelja. Za vrijeme trajanja jednosatnog showa, ekipe igrom suprotstavljenih svjetskih radijskih stanica nastoje osvojiti publiku odabranom listom pjesama i umijećem njezine radijske prezentacije.

Pobjednika susreta određuje publika svojim tweetovima s pripadajućim hashtagom zemlje koja toga tjedna sudjeluje u igri. Glasanje se odvija u satu emitiranja emisije.

Susret između Hrvatske i Latvije održat će se u nedjelju 31. siječnja, a za ekipu HR2 može se glasati u vrijeme trajanja emisije tvitovima s oznakom #radiobattleHR.

Slušajte nas i preko multimedijske platforme HRTi.