Četvrti program najgledaniji u večeri izglasavanja povjerenja Vladi

Četvrti program Hrvatske televizije najgledaniji u večeri izglasavanja povjerenja Vladi Republike Hrvatske.
Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) privukao je najviše gledatelja informativnih sadržaja u večeri izglasavanja povjerenja novoj Vladi Republike Hrvatske. Tijekom cijeloga toga dana prijenos zbivanja u Hrvatskome saboru i izvješćivanje o njima pratio je dosad najveći broj gledatelja na tome kanalu, a kasnovečernje vijesti u 23.18 pratilo je čak 8,3 % stanovništva, tj. 26,3 % onih pred malim ekranima, što je gotovo 340 000 ljudi.

Cjelodnevni je prijenos na Četvrtome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) 22. siječnja ostvaren s pomoću novoga sustava koji je Hrvatska radiotelevizija u rujnu postavila u suradnji s Hrvatskim saborom. Riječ je o režiji iz koje se daljinski upravlja sa sedam najsuvremenijih kamera visoke (HD) rezolucije, koje se nalaze u sabornici i zahvaljujući kojima je slika kvalitetnija i oštrija te u formatu 16 : 9.

Sjajni rezultati koje je Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) ostvario 22. siječnja potvrđuju pozitivan trend toga kanala, koji osobito dolazi do izražaja na temelju sve boljih rezultata emisije Studio 4, koja je trenutačno najduža i najsloženija televizijska emisija uživo u hrvatskome televizijskom eteru i emitira se svakim radnim danom od 7 do 15 sati.

„Četvrti program HTV-a gledatelji su prepoznali kao kanal na kojemu trenutačno doznaju aktualne, relevantne i pouzdane najnovije informacije te kao kanal koji biraju tijekom važnih događanja“, istaknula je rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Lamija Alečković.

Analize svih važnih zbivanja, izvješćivanje uživo s mjesta događaja te objektivnost i nepristranost privlače gledatelje informativnih sadržaja drugih kanala, ali na Četvrti program Hrvatske televizije (HRT – HTV 4) počinju dovoditi i nove, koji dosad nisu pratili programe Hrvatske radiotelevizije.