Završena dodjela glazbenih nagrada Music pub za 2015.

Na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) glazbeni urednik i voditelj Zlatko Turkalj Turki dodijelio je posljednje glazbene nagrade Music pub za 2015. godinu. Najboljom skupinom u protekloj godini proglašen je Elemental. Skupina je prošle godine imala dva hita, Goli i bosi i Sve je moje tuđe, kojima je ostvarila zapažen uspjeh na top-ljestvicama. Pjesma Sve je moje tuđe na Hrvatskome je radiju bila proglašena hitom mjeseca studenoga.

„Je li moguće? Hvala svim slušateljima. Moram reći da me ovdje Turki doveo na prijevaru, da uručim nagrade Queen of Sabe i skupini The Answer“, rekla je Mirela Priselac Remi. Elemental će uskoro samostalno izdati svoj sedmi album, koji bi se u prodavaonicama nosača zvuka trebao naći 19. veljače. Naslov će mu biti Tijelo, a to će im biti i prvi dvostruki album. Usto će 5. ožujka u zagrebačkome Domu sportova održati prvi veliki samostalni koncert.

Nagradu za najboljega kantautora dobila je kantautorica Queen of Sabe, koja je prošle godine objavila svoj prvi album pod nazivom Tragovi, a sudjelovala je i u glazbenoj akciji Zimzeleno, a novo. Kad joj je Remi uručila nagradu za najbolju kantautoricu, Queen of Sabe rekla je Turkiju: „Jako si me iznenadio. Hvala ti puno. Imam osjećaj da se prošle godine toliko toga dogodilo, a ovo mi je jako motivirajuće. Prekrasno. Sada si me raznježio.”

Nagradu Moj prvi Music pub za najbolji mladi sastav dobio je The Answer, koji je također danas nastupio uživo u emisiji Music pub. The Answer će uskoro objaviti prvi album, i to hrvatsku i englesku verziju. Taj bend kakođer okuplja mlade glazbenike u projektu Neo Sessions na YouTubeu te im pomaže da se predstave, a dosad su ugostili Matiju Cveka, Dinu Purića i Country Strike, koji su nastupili uživo. Usto su uključeni u glazbenu akciju Zagreb At Dawn, kojoj je cilj uz pjesmu predstaviti grad Zagreb u sva četiri godišnja doba. Dosad su snimili posebne spotove za svoje obrade pjesama Fields of Gold, Good Day i Wicked Game.

Prethodna tri ponedjeljka u emisiji Music pub na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) nagrade su dobili Renata Sabljak kao najbolja pjevačica te Neno Belan kao najbolji pjevač. Najboljim albumom proglašen je Bez obzira na sve sastava Bang Bang, najboljom pjesmom Pođi na put skupine Fluentes i Jelene Radan, dok je najboljim spotom proglašen videospot za pjesmu Za svaku tvoju suzu skupine Opća opasnost. Dodijeljenje su i posebne nagrade Moj prvi music pub za mlade izvođače. Najboljom mladom pjevačicom proglašena je Nina Kraljić, a najboljim pjevačem Marin Jurić Čivro.

Music pub glazbeni je talk show urednika i voditelja Zlatka Turkalja Turkija, koji se emitira na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2). Usto je Music pub bio i ostao prva hrvatska glazbena nagrada koja se bez prekida dodjeljuje još od 1992. godine.