Humanitarna akcija Korak u život

Večeras u 19 sati na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2)  u okviru akcije Korak u život izravno prenosimo veliki humanitarni koncert Parnoga valjka za pomoć djeci bez primjerene roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji.

Nastavak je to uspješne i lijepe humanitarne priče koju je 2008. pokrenuo Rotary klub Zagreb Kaptol, a kojom se stipendijama pomaže mladim ljudima koji su unatoč teškim životnim uvjetima pokazali zrelost i hrabrost shvativši da im obrazovanje može donijeti svjetliju budućnost i sretniju životnu svakodnevicu.

U Hrvatskoj svake godine dvjestotinjak djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi iz dječjih domova i udomiteljskih obitelji završava srednju školu, a katkad čak i namjerno padaju četvrti razred srednje škole jer strahuju kako dalje. Upravo je stoga Rotary club Zagreb Kaptol pokrenuo jednu od najuspješnijih i najdugovječnijih humanitarnih akcija – Korak u život.

 

Akciju podržavaju predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i brojni drugi državni dužnosnici. Koncert Parnoga valjka održat će se uz izravan prijenos Hrvatske radiotelevizije, a svi ljubitelji toga popularnog zagrebačkog benda moći će uživati u 90 minuta njihovih najboljih i najpoznatijih hitova.

U ovu humanitarnu akciju možete se uključiti i pozivom na broj humanitarnoga telefona 060 9001 (6,25 kuna; PDV je uključen u cijenu) te pomoći mladim ljudima da unatoč svim životnim nedaćama imaju bezbrižno i kvalitetno fakultetsko obrazovanje.

Drago mi je da sam i ove godine izvršna urednica ovoga hvalevrijednog humanitarnog projekta, koji već devetu godinu zaredom organizira Rotary club Zagreb Kaptol ove godine pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar-Kitarović. Za razliku od prošlih nekoliko godina, kad smo surađivali sa Zagrebačkom filharmonijom i mnogim uglednim imenima klasične glazbe, unijeli smo promjenu u glazbeni sadržaj. Tako će ove godine gledatelji Drugoga programa Hrvatske televizije i slušatelji Drugoga programa Hrvatskoga radija te svi gosti u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski uživati u koncertu Parnoga valjka, a prije ćemo se samoga koncerta u polusatnoj televizijskoj emisiji prisjetiti kako je bilo u prošlih osam godina. U cijelu priču uvest će nas naši voditelji u razgovoru s organizatorima, stipendistima, gostima i uzvanicima ovogodišnjega događanja u Lisinskome, izjavila izvršna urednica projekta Ljiljana Vinković. Voditelji su Ljiljana Vinković i Duško Ćurlić, redatelj je Ivan Miladinov, a producent Rajko Pavlović.

Budite uz Hrvatsku radioteleviziju i humanitarni koncert Parnoga valjka u okviru akcije Korak u život na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) i Drugoga programa Hrvatskog radija (HRT – HR 2) večeras u 19 sati.