Alečković: Nezadovoljstvo stranaka je dokaz da je HRT neovisan

U tjednu za nama, od 8. do 14. veljače 2016., potvrđen je daljnji trend rasta gledanosti emisija Hrvatske radiotelevizije. Naime, čak je šest emisija domaće proizvodnje u produkciji Hrvatske radiotelevizije zauzelo mjesto među deset najgledanijih u hrvatskome eteru u tome tjednu.

Posljednjih je mjeseci HRT sa svojim emisijama domaće proizvodnje ponovno najgledanija televizijska kuća u zemlji. Posebno veseli porast gledanosti Dnevnika u 19 sati koji svakodnevno gleda gotovo 425 000 ljudi ili 24 % gledatelja pred malim ekranima (SHR), odnosno prosječno 10,5 % hrvatskih građana (AMR), a te su brojke nerijetko i veće. Ostale su HRT-ove emisije koje privlače uvjerljivo najviše gledatelja Nedjeljom u dva, Plodovi zemlje, More, Dnevnik u podne i The Voice – najljepši glas Hrvatske.

Odličan rezultat, koji samo potkrepljuje činjenicu da gledatelji imaju povjerenja ne samo u javni servis kojemu se vraćaju posljednjih godinu dana, nego i u informativni program u čijoj je produkciji čak četiri od šest spomenutih formata, što se godinama nije događalo, a posljednjih je mjeseci konstanta. Mnogo se truda ulaže i on je vidljiv u mnogo stvari, a kad brojke to i potvrde, onda samo možemo reći – radimo dobar posao i u službi smo građana. Inače, posljednjih je dana šira javnost svjedok tvrdnja HDZ-a da smo u službi SDP-a, a SDP s druge strane tvrdi da smo u službi HDZ-a, a ja tvrdim da nema većega komplimenta nego da su stranke nezadovoljne tvojim radom jer je to dokaz da si neovisan i preispituješ djelovanje onih koji upravljaju sudbinama građana. Da je tako, neosporan je dokaz rezultat gledanosti HRT-a , izjavila je rukovoditeljica Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Lamija Alečković.