Velika gledanost HRT-ova Popodneva na Drugom

Emisije Hrvatske radiotelevizije koje se emitiraju subotom poslijepodne na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT - HTV 2)  prema mjerenjima gledanosti bilježe dvostruko povećanje u odnosu na prošlu godinu.

Pred malim je ekranima 13. veljače u tom terminu bilo je 163 tisuće gledatelja, dok ih je tjedan prije bilo gotovo 200 tisuća! Prvo mjerenje gledanosti bilo je 7. studenoga 2015. godine, kad je taj program gledalo 90 tisuća gledatelja. Posljednja mjerenja bilježe dvostruko povećanje gledanosti, a trend rasta se nastavlja. Velik je to uspjeh i potvrda kvalitete novih projekta na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2).

Prva  gastronomsko-putopisna emisija Slatka kuharica emitirana je 19. prosinca 2015. Emisija spaja tradicijske recepte naših baka s modernom interpretacijom poznate slastičarke Petre Jelenić.U svakoj epizodi Petra posjećuje drugi dio Hrvatske poznat po određenoj slastici, pronalazi majstore ili majstorice toga recepta i uz njih prati kako se slastice izrađuju na tradicijski način. Nadahnuta tradicijom, susretima i prirodnim ljepotama mjesta koje je posjetila, Petra odlazi u svoju kuhinju u kojoj priprema novu varijantu slastice koja je rezultat okusa, boja, mirisa i oblika koje je Petra doživjela na putovanju. Trogirski rafioli, trnovečki makači, međimurska gibanica i bračka hrapaćuša samo su neke od slastica koje pripremaju Petra i njezini gosti.

Voditeljica je emisije Petra Jelenić, redatelji su Filip Peruzović i Maja Pek, scenaristice Maja Pek, Petra Jelenić i Nikolina Bogdanović, direktor fotografije Davor Bjelanović, producent Danijel Pek, izvršna producentica Katarina Janković, a urednica je Ana Milić.

S prvim danima nove godine, 9. siječnja, pokrenuta je emisija Lovac na bilje. U avanturističko-pustolovnoj dokumentarnoj seriji Anton Rudan, poznatiji i kao entuzijastični lovac na bilje, traži i otkriva samoniklo, autohtono i alohono bilje na spektakularnim lokacijama diljem Hrvatske i na poučan i atraktivan način pokazuje gledateljima hrvatska prirodna i biljna bogatstva.Voditelj je Anton Rudan, redatelj Filip Filaković Philatz, scenaristi Filip Filaković Philatz i Anton Rudan, snimatelji Tomislav Krnić i Filip Filaković Philatz, direktor fotografije Tomislav Krnić, producent Danijel Pek, izvršni producent Frane Merkaš, producentska kuća Antitalent.

U subotu 13. veljače u okviru programa Popodne na Drugom emitirana je i stota emisija uvijek zanimljive i inovativne emisije Vrtlarica. Već petu sezonu cilj joj je prenijeti čaroliju vrtlarstva u domove svih ljubitelja prirode. Priče kroz koje nas vodi autorica, inženjerka hortikulture Kornelija Benyovsky Šoštarić, povezane su organskim pristupom uzgoju voća, povrća i začinskoga bilja, pa gledatelji mogu mnogo toga o njemu naučiti.Uz brojne praktične savjete upoznaju i zanimljive uzgajivače, dizajnere vrtova i iskusne vrtlare. Autorica je emisije Kornelija Benyovsky Šoštarić, a snimatelj i redatelj je Nino Šoštarić.

Emisije Slatka kuharica, Lovac na bilje i Vrtlarica dostupne su i na novoj multimedijskoj platformi HRTi.