HRTi u manje od četiri mjeseca privukao 90 tisuća korisnika

Nova besplatna multimedijska usluga HRT-a budi veliko zanimanje zbog brojnih naslova u svojoj videoteci, a od ožujka će zamijeniti i Sliku Hrvatske.

Nova besplatna multimedijska usluga Hrvatske radiotelevizije HRTi u manje od četiri mjeseca zabilježila je gotovo 90.000 korisnika, a aplikacije za mobilne uređaje koje omogućuju njezin rad preuzete su više od 60.000 puta. HRTi je dostupan na svim mobilnim platformama – pametnim telefonima, prijenosnim računalima i tabletima. Samo na uređaje s operativnim sustavom Android aplikacija je preuzeta je više od 50.000 puta, dok je na one s operativnim sustavom iOS zabilježeno oko 10.000 preuzimanja.


Velikomu zanimanju  za HRTi svakako pridonose i atraktivni sadržaji koji su dostupni putem te platforme – primjerice, u videoteci se mogu naći serija Patrola na cesti, satirična emisija Montirani proces, show Satirikon, igrani film o rokeru iz demobenda Pjevajte nešto ljubavno, humoristična serija Zakon, dokumentarni film Stranci, a naši te brojni drugi sadržaji.

HRTi će sljedećega mjeseca postati relevantan i u svjetskim okvirima jer od ožujka Hrvatska televizija započinje s emitiranjem svojega Četvrtog programa (HRT – HTV 4) putem internetske multimedijske platforme HRTi, koji će zamijeniti emisiju Slika Hrvatske, koja se satelitski emitira za dijasporu.
Naime, 17. ožujka 2016. prestaje emitiranje Slike Hrvatske za područje Sjeverne Amerike i Australije te Novoga Zelanda putem satelita Galaxy 19 (za Sjevernu Ameriku) te satelita Optus D2 (za Australiju i Novi Zeland). Umjesto toga hrvatska će dijaspora na tim kontinentima dobiti znatno opsežniji te aktualniji sadržaj u obliku Četvrtoga programa Hrvatske televizije, koji tako postaje međunarodni free to air program koji će se emitirati putem besplatne platforme HRTi.


Gledatelji u Sjevernoj i Južnoj Americi te Australiji i Novome Zelandu moći će gledati cijeli Četvrti program izravno i u isto vrijeme kad i gledatelji u Hrvatskoj. Program će se emitirati bez naknade za satelit, pa više neće biti potrebne pretplatničke kartice.


Usluga HRTi korisnicima usluga javnoga servisa omogućuje gledanje i slušanje uživo svih dvanaest programa Hrvatskoga radija (HRT – HR) i četiriju programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) putem mobilnih platforma (mobitela, prijenosnih računala, tableta itd.).