HRT darovao radijsku i televizijsku opremu Elektrotehničkome fakultetu u Osijeku

Hrvatska radiotelevizija u okviru suradnje sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera u Osijeku predala je danas vrijednu radijsku i televizijsku opremu za potrebe Studentskoga radija UNIOS.

Opremu je uručio glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman, a preuzeo ju je dekan Elektrotehničkog fakulteta Osijek prof. dr. sc. Drago Žagar u prostorima Studentskoga radija u Osijeku. Darovana se oprema sastoji od tonskoga miješala za odvijanje radijskoga programa s pripadnom opremom te studijske televizijske kamere.

Donacija Hrvatske radiotelevizije Studentskomu radiju UNIOS velik je poticaj studentima Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, ali i važno priznanje za dosadašnji uspješan rad i ostvarenu razinu kvalitete. Njome se ujedno nastavlja uspješna suradnja s HRT-om započeta potpisivanjem Sporazuma o suradnji na područjima od zajedničkoga interesa, koji su 23. ožujka 2015. potpisali glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman i rektor Sveučilišta u Osijeku prof. dr. sc. Željko Turkalj, izjavio je dekan Elektrotehničkoga fakulteta Drago Žagar. Dodao je kako vjeruje da će darovana oprema pridonijeti i otvaranju drugih područja suradnje između Sveučilišta i Hrvatske radiotelevizije u područjima digitalnih medija, prijenosa znanja i tehnologije te na budućim zajedničkim projektima.

Zadovoljstvo mi je uručiti opremu za koju vjerujem da će poslužiti kvalitetnijoj izobrazbi novih generacija radijskih i televizijskih novinara. Sa Sveučilištem Josipa Jurja Strossmayera imamo potpisan sporazum o suradnji, ali stalno trazimo i nove načine i ideje da ta suradnja bude praktična i korisna studetima, cijeloj akademskoj zajednici te nama na Hrvatskoj radioteleviziji. To je način i da dobijemo mlade, inspirativne suradnike, koji će nas poticati svojim idejama i inspirativnošću u svemu onomu što radimo za građane i javnost, istaknuo je glavni ravnatelj HRT-a Goran Radman.

Hrvatska radiotelevizija potpisala je sporazume o suradnji s brojnim fakultetima i sveučilištima u Republici Hrvatskoj s pomoću kojih pomaže u izobrazbi studenata te podupire projekte od zajedničkoga interesa. Sredinom ožujka sličan bi sporazum, uz donaciju opreme trebao biti potpisan i s Hrvatskim studijima Sveučilišta u Zagrebu.