Nova imenovanja na HRT-u

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je danas Katarinu Perišu Čakarun vršiteljicom dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije nakon što je te dužnosti razriješena Lamija Alečković, a Ružicu Renić Andrijanić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon što je te dužnosti razriješen Igor Tomljanović. 

Katarina Periša Čakarun dugogodišnja je novinarka i urednica u Informativnome programu Hrvatske televizije. Bila je urednica Redakcije unutrašnje politike Hrvatske televizije, a kao novinarka, reporterka, urednica i voditeljica radila je u brojnim emisijama Informativnoga programa HTV-a te velikim projektima poput praćenja izbora, obilježavanja obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluje, obljetnice pada Vukovara, itd. Na Hrvatskoj televiziji radi od 1996. godine. Tijekom dugogodišnjega novinarskoga rada pratila je najvažnije političke događaje te ostvarila brojne intervjue s političarima i svim značajnim sudionicima društveno-političkoga života u Republici Hrvatskoj. Diplomirala je hrvatski jezik i književnost na Filozofskome fakultetu Sveučilišta u Zadru.

Ružica Renić Andrijanić diplomirala je novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Novinarka je i urednica na Hrvatskoj radioteleviziji od 1992. godine. U Informativnome programu Hrvatske televizije radila je kao novinarka, voditeljica i urednica brojnih emisija, od Vijesti, podnevnoga, središnjega i večernjega DnevnikaHrvatske danas i Hrvatske uživo te drugih. Sudjelovala je i u posebnim televizijskim projektima praćenja predsjedničkih i parlamentarnih izbora. Bila je u timu za osmišljavanje projekata Radni ručak i Studio 4, koje je ujedno i uređivala i vodila. Prije imenovanja vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) uređivala je emisiju Otvoreno.