Drugo uho – nova igrano-kontaktna emisija na HR2


Od nedjelje 20. ožujka na Drugome programu Hrvatskoga radija (HRT – HR 2) u 21 sat počinje nova igrano-kontaktna emisija Drugo uho. Prvi put u povijesti Hrvatski radio proizvodi radijski format u kojemu se prožimaju igrani dramski sadržaj i kontakt sa slušateljima.

Nova emisija Drugo uho po svojoj je formi, koju nikad dosad nismo u našemu dramskom programu radili, spajali igrano s živim kontaktnim programom, veliki izazov. To je jednostavno i sveobuhvatno objašnjenje zašto radimo Drugo uho. Također nam je namjera da jednom pristupačnom formom, i to još na Drugome programu Hrvatskoga radija koji ima značajke zabavnoga programa, pošaljemo poziv slušateljima da otvore uši i za druge dramske emisije koje imamo osim na Drugome, na Prvome programu Hrvatskoga radija i Trećemu programu Hrvatskoga radija – ističe urednica emisije Lada Martinac Kralj.

Dvanaest emisija u trajanju od po 30 minuta ima dvodijelnu strukturu. U prvome dijelu slušamo igrani dio emisije, djeliće svakodnevice jedne zagrebačke obitelji. Djelići se prekidaju u trenutku kad jedno od lica treba donijeti odluku. Slušatelji u razgovoru s voditeljem i njegovim gostom komentiraju ponuđeni slučaj i dvije moguće odluke koje nastali sukob mogu razriješiti. Također pokušavaju pogoditi koju su odluku odabrali pisci.

Drugo uho šarmantnim načinom razmatra prirodu obiteljskih odnosa koje svi živimo i na kojima se često spotičemo. – Priče se vrte oko obiteljskih odnosa, a to je ono što svi svakodnevno živimo i u čemu svi vrlo često griješimo ili se pitamo jesam li, možda, pogriješio u odnosu prema nekome u mojoj obitelji – naglašava Lada Martinac Kralj. Autori su igranih dijelova Drugog uha pisci Ana Đokić i Zoran Pongrašić. Redatelj je Drugog uha Marko Juraga, ton-majstor Srđan Nogić, a glazbena urednica Adriana Kramarić. Urednica je projekta Lada Martinac Kralj.