HRT i HNS potpisali sporazum o prijenosu utakmica hrvatske nogometne reprezentacije

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije (HRT) Siniša Kovačić i predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza (HNS) Davor Šuker potpisali su danas u sjedištu HNS-a Zagrebu sporazum o suradnji kojim se uređuju prava na prijenos utakmica hrvatske A-nogometne reprezentacije na Hrvatskoj radioteleviziji.

Riječ je o utakmicama koje će hrvatska nogometna reprezentacija igrati s Izraelom 23. ožujka u Osijeku, s Mađarskom 26. ožujka u Budimpešti te s još dvjema reprezentacijama koje će naknadno potvrditi HNS, a igrat će se krajem svibnja odnosno početkom lipnja.

Vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja HRT-a Siniša Kovačić zahvalio je predsjedniku HNS-a Davoru Šukeru na partnerstvu.

Ovo je i šira poruka. Ovo je poruka da sport vraćamo našim gledateljima, vraćamo ga na male ekrane svjesni važnosti naše suradnje i trenutka u kojemu se ona događa. Želimo da ovaj prvi ispit ne bude i jedini koji smo položili, nego i da položimo sve ostale koji će biti pred nama,  a sve u interesu naših gledatelja koji zaslužuju na našim programima pratiti sve što rade Hrvatski nogometni savez i hrvatska reprezentacija , rekao je Kovačić. Dodao je kako se nada da ćemo se svi zajedno uskoro veseliti uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije.

Za hrvatski je nogomet važno da se vrati na Hrvatsku radioteleviziju. Želim da svi uživaju u predstojećim utakmicama, od Osječana u Gradskome vrtu do gledatelja prijenosa svih četriju utakmica. Vjerujem da ćemo imati još dva atraktivna protivnika krajem svibnja i početkom lipnja, kao dio priprema naše reprezentacije za Europsko nogometno prvenstvo , izjavio je predsjednik Hrvatskoga nogometnog saveza Davor Šuker.