Započelo snimanje 2. sezone HRT-ove serije Nemoj nikome reći

U zagrebačkome naselju Rakitje danas je započelo snimanje druge sezone popularne serije o mladima Nemoj nikome reći autora i redatelja Ivana Livakovića. Dvanaest novih nastavaka te serije za Hrvatsku radioteleviziju snima producentska kuća Kombinat produkcija.

Radnja nove sezone može se sažeti u jednu riječ – matura. Naime, u posljednjemu razredu gimnazije likovi na tragikomičan način proživljavaju maturalne ispite, maturalno putovanje, maturalni ples te izbor za kralja i kraljicu mature. Nažalost, ništa ne može ići jednostavno i po planu, pa su likovi odraslih suočeni s kamatarima, ovrhama, ljudima skrivenih namjera, a njihova djeca s braćom za koju nisu znala da postoje, snimanjem sapunice te mnogim drugim situacijama u kojima moraju biti kreativni i misliti izvan uobičajenih okvira.

Lokacije na kojima se zbivaju dogodovštine naših likova uglavnom su već dobro poznate, a uvedene su i neke nove. Tako junaci serije spletom okolnosti,idu na maturalno putovanje na mjesta koja nisu očekivali.

Nove epizode serije o mladima tematiziraju maturalnu godinu – s već poznatim likovima, ali i uz neke nove koji donose uzbudljive preokrete u njihovim obiteljima, s uglednom glumačkom postavom te duhovitim dijalozima i inovativnim vizualnim rješenjima, izjavila je urednica serije Maja Gregl.

I u ovoj sezoni vodit će nas već poznati glavni likovi, ali pridružuju im se i neka nova lica. Glumačku postavu predvode Jasna Bilušić, Senka Bulić Matija Čigir, Dajana Čuljak, Matija Prskalo, Mia Anočić Valentić, Ksenija Pajić, Sara Duvnjak, Hrvoje Kečkeš, Nela Koscis (Venera), Tena Nemet Brankov (Iva) i mnogi drugi.

Prema priči Aleksandre Osman scenaristi su Aleksandra Osman, Ivan Livaković i Dijana Merdanović. Autor i redatelj je Ivan Livaković, direktori fotografije Damir Kudin i Dinko Rupčić, scenograf Mario Ivezić, kostimografkinja Vesna Librić, montažerka Maida Srabović, vizualne efekte potpisuje Vedran Štefan, masku Sanja Hristić Kuperović, a producenti Kombinat produkcije su Sandra Basso i Vesna Banović; za HRT emisiju je uredila Maja Gregl.