Jasna Burić imenovana v. d. glavnoga urednika Drugoga programa HTV-a

Na prijedlog vršitelja dužnosti ravnatelja Programa Hrvatske radiotelevizije Joze Barišića vršitelj dužnosti glavnoga ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Siniša Kovačić imenovao je Jasnu Burić vršiteljicom dužnosti glavnoga urednika Drugoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) nakon što je te dužnosti razriješena Vesna Karuza Podgorelec.

Jasna Burić
uredničku i novinarsku karijeru započela je u Informativnome programu Hrvatske televizije u emisijama Zagrebačka panorama i Dnevnik za koji je pratila prve povijesne demokratske izbore u Republici Hrvatskoj. Radila je kao novinarka u emisijama Dnevnik, Slikom na sliku, Latinica i Krupni plan. Uređivala je i vodila Vijesti.

Autorica je, scenaristica i urednica brojnih mozaičkih, dječjih, obrazovnih i znanstvenih emisija, televizijskih serija te znanstveno-popularnih filmova: Hrana kao lijek, U potrazi za božjom česticom: CERN, Svemirsko znanstveno putovanje, Zagreb – Frankfurt, Doživjeti stotu, Nazorova.

U svojoj je karijeri obnašala i rukovoditeljske dužnosti. Bila je prva glavna urednica HTV-a izabrana na javnome natječaju, a potom i vršiteljica dužnosti direktorice programa. Objavila je dvije knjige znanstvenih razgovora Među nama te stručne i znanstvene radove u domaćim i svjetskim časopisima te zbornicima radova. Jasna Burić bila je glumica Zagrebačkoga kazališta mladih (ZKM) i Ansambla dječje drame te je kao glumica ostvarila zapažene uloge u televizijskom serijama, filmovima i radijskim dramama.

Jasna Burić diplomirala je pravo na Pravnome fakultetu Sveučilišta u Rijeci te je doktorirala na Filozofskome fakultetu Družbe Isusove u Zagrebu.