Stajalište HRT-a o projektu igrano-dokumentarne serije o Tinu Ujeviću

Nakon jučerašnjih medijskih nagađanja Hrvatska radiotelevizija (HRT) obavještava javnost da je ostvarivanje projekta biografske igrano-dokumentarne serije Tin – 30 godina putovanja, posvećene velikomu hrvatskom pjesniku Tinu Ujeviću u povodu 60. godišnjice njegove smrti, neupitno i u skladu sa svim propisima koji uređuju takve projekte.

Biografska igrano-dokumentarna serija, koja u četiri dijela govori o životnome putu Tina Ujevića, projekt je koji je u cijelosti proizvod Hrvatske radiotelevizije. Riječ je o djelu koje je idejno i autorski nastalo na Hrvatskoj radioteleviziji, a Radiotelevizija Srbije (RTS) pridružit će se financijskom, organizacijskom i provedbenom potporom pri ostvarenju snimanja dijelova filma u Beogradu, gradu u kojemu je poznati hrvatski pjesnik proveo dio života. Na jednak se način projektu odlučila pridružiti i Radio-televizija Bosne i Hercegovine (BHRT) koja će pomoći tijekom snimanja u Sarajevu.

Dosad su na Hrvatskoj radioteleviziji i na nekoliko mjesta u Zagrebu snimljeni kadrovi koji vjerno dočaravaju Zagreb od prije stotinjak godina, u vrijeme kad je u njemu živio i stvarao mladi Tin Ujević. Osim u Zagreb životni nas i radni put Tina Ujevića u igranim dijelovima vodi od Dalmacije, Beograda i Sarajeva do Pariza, a dokumentarni će dio biti ostvaren s pomoću dostupne arhivske građe i arhivskih snimaka. Svaki od četiriju nastavaka trajat će 50 minuta, a gledatelji Hrvatske radiotelevizije na svojim će malim ekranima seriju moći gledati krajem godine.