Predsjednik HAZU Zvonko Kusić primio v.d. ravnatelja HRT-a Sinišu Kovačića

Predsjednik Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti akademik Zvonko Kusić primio je danas vršitelja dužnosti glavnog ravnatelja Hrvatske radiotelevizije Sinišu Kovačića.

U razgovoru je izraženo zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom HAZU i HRT-a u skladu s društvenom misijom obje institucije. Sugovornici su se složili da HAZU kao najviša hrvatska znanstvena i umjetnička institucija te HRT kao javna radiotelevizija imaju presudnu ulogu u čuvanju, njegovanju i promicanju hrvatskog nacionalnog identiteta, kao i u promicanju znanosti, umjetnosti, kulture i pozitivnih vrijednosti te poticanju kreativnosti i svekolikog društvenog napretka Hrvatske.

Akademik Kusić svog je gosta izvijestio o planovima rada HAZU u predstojećem razdoblju, a posebno o pripremama za tradicionalnu manifestaciju Dani otvorenih vrata HAZU koja će se održati 12. i 13. travnja u Zagrebu i u još 15 hrvatskih gradova gdje djeluju Akademijine znanstvene i umjetničke jedinice. Razgovaralo se i o pripremama za obilježavanje 450. godišnjice Sigetske bitke kojem će svojim programom važan doprinos dati i HRT.

Uz akademika Kusića na sastanku je bio i potpredsjednik HAZU akademik Velimir Neidhardt, glavni tajnik akademik Pavao Rudan i tajnica HAZU Marina Štancl.