Hrvatska radiotelevizija najgledanija televizija prošloga vikenda

Zagreb, 4. travnja 2016. – Hrvatska radiotelevizija prošloga je vikenda bila najgledanija nacionalna televizija po cjelodnevnim udjelima u gledanosti za svoja četiri televizijska programa u zbroju.

Tako je u subotu 2. travnja ukupni udio u gledanosti svih četriju HRT-ovih televizijskih programa iznosio 30 posto, dok je najuspješnija od ostalih televizija toga dana ostvarila udio u gledanosti od 24 posto.
 
Među najgledanijim je emisijama Hrvatske radiotelevizije prošle subote bila glazbena emisija The Voice – Najljepši glas Hrvatske, koju je pratilo 11,1 posto opće populacije (AMR) odnosno 455 277 gledatelja, što je ujedno bio i drugi sadržaj na svim televizijama toga dana po gledanosti.

Jedna je od najgledanijih emisija toga dana bio i središnji Dnevnik Hrvatske radiotelevizije, koji je pratilo gotovo 10 posto opće populacije (AMR) ili 374 434 gledatelja.

U nedjelju 3. travnja ukupni je udio u gledanosti četriju HRT-ovih televizijskih programa iznosio 31 posto, dok je najuspješnija od ostalih televizija toga dana na svim svojim programima ostvarila udio u gledanosti od 25 posto.

Najgledanije su emisije Hrvatske radiotelevizije u nedjelju bile Plodovi zemlje s 11,5 posto gledanosti u općoj populaciji ili 468 629 gledatelja te podnevni Dnevnik  s 11 posto gledanosti ili 442.468 gledatelja.