"Radujem se svojim pjesmama i suradnji s Universalom"

Ruža Janjiš najljepši je glas Hrvatske! Drugo mjesto i 29,63% glasova osvojio je Edgar Rupena, a treći je Alen Đuras s 23,43%. Na četvrtom je mjestu Vedran Ljubenko sa 16,27% glasova.

O pobjedniku su odlučili gledatelji i slušatelji Hrvatske radiotelevizije koji su tijekom emisije glasovali za svoje favorite. 

Ruža je često govorila da nije ona odabrala glazbu, nego glazba nju. Sada su joj otvorena vrata profesionalne karijere. Radujem se svojim pjesmama, jako se radujem suradnji s Universalom, izjavila je Ruža.

Za pobjedu je bila ključna izvedba domaćih skladbi, tako barem smatraju mentori. Branimir Mihaljević naglasio je da ona prekrasno izgovara pjesme na hrvatskom jeziku, što je jako bitno, pogotovo se to pokazalo u dvije polufinalne i u finalnoj emisiji i mislim da je pred njom jedna prekrasna svijetla budućnost.

Pokazali smo joj sve što smo znali, ona je to upijala, vrijedno radila i zaista je zaslužila pobjedu
, rekla je Darija Hodnik.

Kao pobjednica Ruža se izborila za ugovor s najvećom svjetskom glazbenom korporacijom i to bi mogao biti početak jedne lijepe glazbene priče.

A u sinoćnjoj finalnoj emisiji natjecatelji su otpjevali pjesmu kojom su na audiciji i izborili mjesto u showu.

Finale je otvorio Alen Đuras iz Jacquesova tima pjesmom Thinking Out Loud Eda Sheerana koju je izveo na audiciji kada mu se okrenulo sve četvero mentora. Edgar Rupena izveo je pjesmu Granada Augustina Lare u verziji Placida Dominga kojom je na audiciji oduševio Tonyja i Jacquesa, a odlučio se ući u Tonyjev tim. Pjesmu It's a Man's Man's Man's World Jamesa Browna otpjevao je Vedran Ljubenko, a na audiciji mu se uz mentora Ivana okrenuo i Tony. Jedina dama u finalu, Ruža Janjiš, u finalu je izvela You Shook Me All Night Long sastava AC/DC i na audiciji oduševila sve mentore, a do kraja stigla odlučivši se za Indirin tim.

Zatim je na red došao nastup s mentorima.

Prvi su na pozornicu izašli Alen i Jacques koji su izveli veliki hit OneRepublica Love Runs Out iz filma Terminator Genisys. Edgar i Tony otpjevali su O Sole Mio. Vedran i Ivan udružili su snage u izvedbi Sex on Fire, pjesme koja je proslavila grupu Kings of Leon. Ruža i Indira izvele su Let’s get Loud. Pjesmu je napisala Gloria Estefan, no kako joj je bila preslična prijašnjim skladbama, dala ju je JLo.

Na kraju su natjecatelji izveli svoju treću pjesmu.

Alen Đuras otpjevao je Ako me nosiš na duši, pjesmu koja je osvojila Porina u kategoriji pjesma godine 1997. Edgar Rupena odlučio se za skladbu Torna a Surriento koju su pjevali brojni velikani poput Franka Sinatre, Elvisa Presleya, Deana Martina, Enrica Carusa, Pavarottija i mnogih drugih. Vedran Ljubenko izveo je pjesmu Crazy. Spot za veliki hit Aerosmitha našao se 23. na listi najboljih videospotova svih vremena. Ruža Janjiš otpjevala je Massimov hit Iz jednog pogleda.