Dokumentarni film Ironwoman na festivalu High 5 Sport

Dokumentarni prvijenac Ironwoman urednice i scenaristice Nevene Rendeli i redateljice Lane Zaninović bit će predstavljen 29. travnja na filmskome i medijskome festivalu High 5 Sport u Zadru.

Na tome se festivalu prikazuju domaći i međunarodni sportski dokumentarni filmovi i dodjeljuju posebne nagrade i priznanja za dugi i kratki dokumentarni film, biografski sportski film, sportski namjenski film te nagrada za specijalna dostignuća u sportskoj produkciji, filmu i televizijskome uratku.

Nakon što su Ironwoman odlično prihvatili gledatelji Hrvatske radiotelevizije, prepoznao ga je i Hrvatski audiovizualni centar, koji ga je uvrstio u svoje publikacije za filmski festival u Cannesu.

Meni i cijeloj ekipi dokumentarnoga filma Ironwoman iznimno je drago da su, nakon što je bio odlično prihvaćen poslije emitiranja na HRT-u, film prepoznali i u Hrvatskome audiovizualnom centru i da će ga uvrstiti u svoju publikaciju za Cannes. Priča o Porečanki Đurđici Orepić nije mogla proći nezamijećeno i kao sportska i kao topla ljudska priča, pa vjerujem da će isto tako na nju reagirati publika i u Zadru na festivalu sportskih dokumentaraca High 5 Sport 29. travnja te u Poreču 6. svibnja, gdje će biti prikazan u tamošnjemu kinu u povodu dana grada Poreča, izjavila je Nevena Rendeli.

Film prati priču Đurđice Orepić, majke troje djece i udovice. Život bi joj mogao teći mirno i bez prevelikih izazova, no ona se u svojim pedesetima odlučuje na promjenu. Premda se nikad nije bavila sportom, počela je trčati. Cilj joj je pripremiti se za najtežu triatlonsku utrku na svijetu i otići na nju. Riječ je o prestižnome svjetskom natjecanju u Ironmanu na Havajima.

Scenaristica je filma Nevena Rendeli, redateljica Lana Zaninović, direktor fotografije Mak Vejzović, a montažer Filip Karabelj.