Odabrani dobitnici godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije

Ususret središnjemu programu obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije članovi ocjenjivačkih sudova donijeli su odluke o dobitnicima godišnjih nagrada Hrvatske radiotelevizije za posebna zalaganja i ostvarenje projekata od posebnoga poslovnog i programskog interesa.

Godišnju nagradu Ivan Šibl ove je godine dobio Mićo Dušanović. U Sportskoj redakciji Hrvatske radiotelevizije kolega Dušanović radi već pune 42 godine. Svoj je novinarski put od reportera do komentatora 1991. godine nastavio kao urednik Sportskoga programa Hrvatske televizije te urednik Programa za slobodu u vrijeme Domovinskoga rata. Ostvario je čak osam zimskih i sedam ljetnih Olimpijskih igara te više od 4 500 prijenosa uživo. „Nama novinarima Šibl je veliki motiv u karijeri, ali to je zajednička nagrada kao što je i cijeli posao ovdje naš, zajednički i timski“, izjavio je Mićo Dušanović.

Godišnju nagradu za Poslovnu jedinicu Produkcija Hrvatske radiotelevizije ocjenjivački je sud dodijelio Vladimiru Brnardiću za rad na jednoj od najdugovječnijih emisija – TV kalendaru – te na dokumentarno-igranome filmu Alka. Ove nagrade ne bi bilo bez niza suradnika koji su mi pomagali u radu. Svima njima zahvaljujem kao i onomu tko me predložio za ovu nagradu jer ipak je najveće priznanje kad tvoj rad prepoznaju oni s kojima radiš, izjavio je Vladimir Brnardić.

Voditelj radionica HRT-ove Akademije Darko Flajpan dobitnik je godišnje nagrade za Samostalnu ustrojbenu jedinicu Podrška upravljanju Hrvatske radiotelevizije. Kolega Flajpan svojim se radom pokazao kao izvrstan stručnjak i predavač ne samo na hrvatskoj, nego i na međunarodnoj razini i to u području unapređenja digitalnih vještina i tehnologija za sve korisnike proizvodnoga procesa. Zasluge za nagradu nisu samo na meni, nego u prvome redu moram zahvaliti voditeljici HRT-ove Akademije Neli Gudelj, koja me je prije osam godina uvela u svijet obrazovanja. Njezino povjerenje te ustrajna i potpuna potpora tijekom me je prošlih godina usavršila u poučavatelja koji se zaista trudi zaposlenicima pružiti što kvalitetniju izobrazbu. Također zahvaljujem malomu, ali vrhunskomu timu HRT-ove Akademije na pozitivnome i kreativnome ozračju. U takvo je okružje lako svako jutro doći s osmijehom, izjavio je Darko Flajpan te dodao kako je cilj cijeloga tima pružati kvalitetnu obrazovnu potporu zaposlenicima Hrvatske radiotelevizije.

Dobitnica godišnje nagrade za Poslovnu jedinicu Poslovanje Hrvatske radiotelevizije je Vesna Tomljenović, koja ove godine navršava 36 godina rada, od čega 12 godina radi u Radnoj jedinici Pristojba. Nagrađena je za operativno provođenje aktivnosti u aplikaciji mogućih obveznika plaćanja mjesečne pristojbe te za rad na izradi podsustava za kreiranje i slanje elektroničkih računa obveznicima preko FINA-e. Ugodno sam iznenađena dodjelom nagrade. Hvala onima koji su me predložili i ocjenjivačkomu sudu koji je prijedlog prihvatio. Nagrada je priznanje i kolegicama i kolegama iz Pristojbe, uz čiju je svesrdnu suradnju i moj trud došao do izražaja, izjavila je Vesna Tomljenović.

Godišnju nagradu za Poslovnu jedinicu Program Hrvatske radiotelevizije dobili su Igor Duić, Goran Gvozden, Kata Stojić, Domagoj Matizović Ristić, Ivana Biluš i Nikša Barlović za projekt nove multimedijske internetske usluge HRTi. Osim mogućnosti praćenja uživo svih radijskih i televizijskih programa na takozvanim pametnim telefonima, tabletima te prijenosnim i stolnim računalima multimedijska usluga HRTi omogućuje naknadno pregledavanje emitiranih sadržaja i do 48 sati nakon emitiranja te pristup bogatoj videoteci i slušaonici. Kao voditelj projekta i glavni urednik HRT-ovih Novih medija ponosan sam na kolege s kojima sam surađivao na ostvarenju multimedijske platforme HRTi i na kolege koji je svakodnevno uređuju. Pokazali smo kako usklađenim djelovanjem kolega iz Programa i Tehnologije možemo ostvariti
najinovativniji projekt HRT-a kojim smo  korisnicima ponudili jednu od najsuvremenijih multimedijskih usluga javnih servisa u Europi
, izjavio je Igor Duić uime svih nagrađenih.

Dražen Terek, Antun Brebrić, Krešimir Demo, Siniša Herić, Bernard Kic, Renato Pozaić, Damir Prđun i Zoran Turković dobitnici su godišnje nagrade za Poslovnu jedinicu Tehnologija Hrvatske radiotelevizije i to za odsjek Glavne režije Hrvatskoga radija. Glavna režija središnje je mjesto u tehnološkome lancu proizvodnje i odvijanja radijskoga programa odakle se distribuiraju programi prema odašiljačima i svim ostalim multimedijskim sadržajima, a njezina je osnovna značajka i obilježje neprekidni 24-satni rad. Navedeni projekt ostvaren je na zadovoljstvo svih korisnika uz nesebično zalaganje, znanje i volju zaposlenika odsjeka Glavne režije Hrvatskoga radija. Još jednom zahvaljujemo na odabiru za ovu nagradu i sigurni smo da ćemo i u budućnosti opravdati povjerenje koje smo dobili, izjavio je uime svih nagrađenih voditelj odsjeka Glavne režije Hrvatskoga radija Dražen Terek.

Prepoznavanjem i nagrađivanjem najbolje poslovne prakse u svim područjima svojega poslovanja Hrvatska radiotelevizija već niz godina potiče izvrsnost, inovativnost i najuspješnije zaposlenike i timove, a dodjela ovogodišnjih nagrada bit će održana uoči ovogodišnje središnje svečanosti obilježavanja 90. obljetnice postojanja Hrvatskoga radija i 60. obljetnice postojanja Hrvatske televizije u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu 15. svibnja u 15 sati.