Prvu večer Eurosonga na HRT-u pratilo 355.720 gledatelja

Prijenos sinoćnje prve poluzavršne večeri Eurosonga 2016. iz Stockholma na kojoj se hrvatska predstavnica Nina Kraljić plasirala u završnicu toga natjecanja na Hrvatskoj radioteleviziji pratilo je gotovo 9% opće populacije (AMR) odnosno 355.720 gledatelja.

O velikome zanimanju za tu manifestaciju i za činjenicu da se Hrvatska s Ninom i pjesmom „Lighthouse“ nakon sedam godina vratila na Eurosong govori i podatak da je prvu večer pratilo više od 20% svih onih koji su bili pred svojim malim ekranima (SHR).

Ovo je dosad bilo nezaboravno putovanje i iskustvo. Presretna sam što smo konačno u završnici Eurosonga, izjavila je hrvatska predstavnica Nina Kraljić.

Završnicu 61. Eurosonga Hrvatska radiotelevizija izravno će prenositi u subotu 14. svibnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) s početkom u 21 sat.

Dan kasnije, 15. svibnja, Hrvatska radiotelevizija svečano će obilježiti svoje dvije velike obljetnice – 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV).