HRT tijekom vikenda i na svoj dan najgledanija televizija u Hrvatskoj

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i prošloga je vikenda bila najgledanija nacionalna televizija prema cjelodnevnim udjelima u gledanosti za svoja četiri nacionalna televizijska programa u zbroju.

Iznimno je visoku gledanost Hrvatska radiotelevizija ostvarila već u subotu 14. svibnja kad je ukupni cjelodnevni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri televizijska programa iznosio 38 posto, dok je udio druge nacionalne televizije po gledanosti na svim njezinim kanalima iznosio 21 posto. Najgledanija je emisija na svim nacionalnim televizijama u subotu bio prijenos završnice izbora za pjesmu Eurovizije, koji je na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) pratilo gotovo 15 % opće populacije (AMR) odnosno čak 602 376 gledatelja.

U nedjelju 15. svibnja, na 90. obljetnicu postojanja Hrvatskoga radija (HRT – HR) i 60. obljetnicu postojanja Hrvatske televizije (HRT – HTV), ukupni cjelodnevni udio u gledanosti svih četiriju HRT-ovih televizijskih programa iznosio je 33 posto, dok je druga nacionalna televizija po gledanosti na svojim programima imala udio od 24 posto. Osim toga, cjelodnevni je udio u gledanosti Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) (SHR) iznosio 23 posto, dok je udio glavnoga programa druge nacionalne televizije po gledanosti iznosio 19 posto.


Vlatko Grgurić

Posebno visoku gledanost u nedjelju ostvario je podnevni Dnevnik Hrvatske radiotelevizije, koji je tada prvi puta krenuo iz novoga suvremenog studija. Pratilo ga je 16,6 % opće populacije (AMR) odnosno  677 841 gledatelj i time je bio najgledanijom emisijom na svim nacionalnim televizijama toga dana. Među najgledanijim su emisijama u nedjelju bili i Plodovi zemlje s  15,2 % gledanosti među općom populacijom (AMR) te Nedjeljom u dva s 14,1 %.