HRT prošloga tjedna i tijekom vikenda najgledanija nacionalna televizija

Hrvatska radiotelevizija (HRT) i prošloga je vikenda, ali i tijekom cijelog tjedna bila najgledanija nacionalna televizija prema cjelodnevnim udjelima u gledanosti za svoja četiri nacionalna televizijska programa u zbroju.

U subotu 28. svibnja Hrvatska radiotelevizija imala je najveći cjelodnevni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri televizijska programa, koji je iznosio 36 posto, dok je udio druge nacionalne televizije po gledanosti na svim njezinim kanalima iznosio 22 posto.

Visokoj gledanosti Hrvatske radiotelevizije u subotu pridonio je prijenos završnice Lige prvaka odnosno utakmice između Real Madrida i Atletica, koju je na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) pratilo 13 posto opće populacije (AMR) ili 532 111 gledatelja. To je ujedno bio i najgledaniji sadržaj na svim televizijama toga dana.

Podnevni Dnevnik u subotu je također bio najgledaniji Dnevnik na svim nacionalnim televizijama, koji je pratilo 8,2 posto opće populacije (AMR) odnosno 335 943 gledatelja.

Visoku je gledanost Hrvatska radiotelevizija ostvarila i u nedjelju  29. svibnja kad je ukupni cjelodnevni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri televizijska programa iznosio 33 posto, dok je udio druge nacionalne televizije po gledanosti na svim njezinim programima iznosio 24 posto.

Visokim rezultatima gledanosti u nedjelju pridonijele su tri emisije javnoga servisa, koje su ujedno bile i tri najgledanije emisije na svim televizijama toga dana. Riječ je o Plodovima zemlje, koje je pratilo čak 14,4 posto opće populacije (AMR) odnosno 587 302 gledatelja, zatim podnevni Dnevnik koji je pratilo 13,7 posto opće populacije (AMR) ili 558 380 gledatelja te emisija Nedjeljom u dva koju je pratilo 12,1 posto opće populacije (AMR) ili 494 364 gledatelja. Podnevni Dnevnik Hrvatske radiotelevizije u nedjelju je bio najgledanija informativna emisija na svim televizijama toga dana.

Hrvatska radiotelevizija također je bila najgledanija nacionalna televizija u cijelome prošlom tjednu odnosno u razdoblju od 23. do 29. svibnja po ukupnome prosječnom dnevnom udjelu u gledanosti (SHR) nacionalnih televizijskih programa u ukupnome stanovništvu.


U tome je razdoblju prosječni dnevni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri televizijska programa Hrvatske radiotelevizije u zbroju iznosio ukupno 28,8 posto, dok je druga najgledanija nacionalna televizija za sve svoje kanale imala udio od 27,9 posto.