Vijesti u 17 sati od danas ponovno na Prvome programu

Od danas će gledatelji Prvoga programa Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) nakon dugo vremena ponovno moći gledati Vijesti u 17 sati. Tijekom petnaest minuta gledateljima će biti ponuđen pregled svih relevantnih zbivanja koja su se dogodila tijekom dana, a posebice u razdoblju od podnevnoga Dnevnika do 17 sati.

Vijesti u 17 sati dugo godina bile zaštitni znak Informativnoga programa Hrvatske televizije i drago nam je što se vraćaju na male ekrane u svojemu starom, gledateljima dobro poznatome terminu”, istaknula je vršiteljica dužnosti rukovoditelja Informativnoga medijskog servisa Hrvatske radiotelevizije Katarina Periša Čakarun. Svakodnevno će od ponedjeljka do nedjelje urednici i voditelji Vijesti u 17 sati biti Damir Smrtić i Petar Vlahov, a emisiju će uređivati i urednički sastav trećega Dnevnika Stela Kolar Borovčak i Darko Šokota.

„Drago mi je što se na Prvi program Hrvatske televizije vraćaju Vijesti u 17 sati. Pratit ćemo sve dnevne događaje od podnevnoga Dnevnika, preko Vijesti u 17 sati, opširnije u središnjemu Dnevniku u 19 sati, a kao i dosad idemo korak dalje u trećemu Dnevniku”, ističe urednik Damir Smrtić. „Vijesti u 17 sati bit će presjek onoga što se događalo tijekom jutra i dana, a donosit će i prve analize i konkretne najave onoga što se bude događalo u večernjim satima. Posljednjih mjeseci, a pogotovo ovih dana nalazimo se u aktivnome i turbulentnome političkom razdoblju u kojemu se informacije izmjenjuju iz sata u sat, pa odluku uredništva za vraćanjem u program ovih Vijesti treba pozdraviti jer će pridonijeti kvalitetnijemu izvješćivanju građana“, naglašava urednik Petar Vlahov. Osim svježih informacija iz zemlje i svijeta gledatelji će potkraj emisije doznati i iscrpnu vremensku prognozu za ostatak dana te sutradan.