Trijumf Vatrenih na Euru putem HRT-a pratilo gotovo milijun i pol ljudi

 Pobjedu hrvatske nogometne reprezentacije na utakmici protiv Turske u okviru Europskoga nogometnog prvenstva jučer je putem Hrvatske radiotelevizije (HRT) pratilo iznimno visokih 32,8 % opće populacije (AMR), odnosno 1 340 000 ljudi. Riječ je o prosječnoj gledanosti cijele utakmice, a drugo je poluvrijeme bilo još gledanije – pratilo ga je čak 36,6 % posto opće populacije (AMR), odnosno 1 495 974 ljudi.

O iznimno velikome zanimanju za Vatrene govori i udio u gledanosti (SHR), koji je za cijelu utakmicu iznosio 77 %, što znači da ju je gledao toliki postotak svih onih koji su se u tome trenutku nalazili pred malim ekranima. Udio je još veći za drugo poluvrijeme, u kojemu je iznosio čak 82,6 %.

Riječ je o najgledanijemu televizijskom sadržaju na svim nacionalnim televizijama u Republici Hrvatskoj tijekom posljednje dvije godine, odnosno još od prijenosa susreta sa Svjetskoga nogometnog prvenstva u Brazilu.

Velik postotak gledatelja ostao je uz program Hrvatske radiotelevizije i nakon završetka prijenosa, pa je tako nogometnu emisiju poslije utakmice u 17 sati na Drugome program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) pratilo 20 % opće populacije (AMR), odnosno 812 407 ljudi.

Podatak da je utakmicu gledalo gotovo milijun i pol ljudi govori nam o tome da će Europsko nogometno prvenstvo u Francuskoj biti dosad najgledanije prvenstvo na Hrvatskoj radioteleviziji. Razlog tomu je odlična reprezentacija, ali i dobra najava na svim HRT-ovim platformama. To je tek prva utakmica i očekujemo još bolju gledanost, posebno susreta protiv Španjolske. Raduje nas i dobra gledanost naših emisija prije i poslije utakmica”, rekao je rukovoditelj Produkcijskoga odjela Sport Hrvatske radiotelevizije Bruno Kovačević.

Hrvatska radiotelevizija bila je uvjerljivo najgledanija televizija u nedjelju te je Drugi program Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) ostvario cjelodnevni udio u gledanosti od čak 30 %, dok je glavni program druge nacionalne televizije imao svega 18 % cjelodnevnoga udjela u gledanosti. Ukupni cjelodnevni udio u gledanosti za sva četiri HRT-ova programa u nedjelju je bio 48 %.

Osim za utakmice u kojima igra hrvatska reprezentacija, gledatelji pokazuju veliko zanimanje i za ostale utakmice, pa je subotnji susret Engleske protiv Rusije gledalo 13,5 % opće populacije (AMR), odnosno 553 487 ljudi. Riječ je o najgledanijemu sadržaju toga dana na svim nacionalnim televizijama.