Branko Uvodić počasni građanin Našica

U povodu proslave Dana grada Našica  dugogodišnji urednik i voditelj Hrvatske televizije (HRT – HTV) Branko Uvodić postao je počasnim našičkim građaninom.

"Iznimno nam je drago što je Branko Uvodić postao četvrtim počasnim građaninom Našica. Dosad su to priznanje dobili Vladimir Šeks, Mladen Markač i Marcos Pejacsevich. Iako dugi niz godina ne živi u Našicama, Branko svoj grad nosi u srcu. On je izniman promicatelj hrvatske kulturne i tradicijske glazbe i baštine koju uspješno pronosi diljem domovine i svijeta, odnosno svih krajeva u kojima žive Hrvati i njihovi potomci. Pritom uvijek posebno naglašava našičku tradiciju i baštinu te svoje slavonsko i našičko podrijetlo“, rekao je našički gradonačelnik Krešimir Žagar. Dodao je kako „nema nijedne gradske priredbe, manifestacije i festivala, a da se u nju ne uključi Branko, kao gost, kao voditelj ili svojim iznimnim utjecajem i poznanstvima na zadovoljstvo svih Našičana, ali i gostiju i prijatelja grada“.

Tijekom dodjele Povelje počasnoga građanina Grada Našica Branko Uvodić nije krio da je imao veliku tremu. „Nikad dosad nisam imao toliku tremu. Otišao sam iz Našica prije četrdeset godina, a osjećam se kao da je to bilo jučer. Tu sam proveo najljepše odrastanje, dobio sam temelje u odgojnome i u profesionalnome smislu, a to je ostavilo traga do danas“, ističe Branko Uvodić. Našice su iznjedrile mnogo znamenitih osoba: Doru Pejačević, Izidora Kršnjavoga, Dunju Rajter, Helenu Buljan i mnoge druge. Ja sam možda otišao iz Našica, ali Našice nikada nisu otišle iz mene, izjavio je Branko Uvodić.