Utakmicu Hrvatska – Češka na HRT-u pratilo 1,2 mil. ljudi, HRT poziva na dostojanstveno navijanje

Prijenos nogometne utakmice između Hrvatske i Češke na Europskom nogometnom prvenstvu na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u petak 17. lipnja pratilo je 30,9 posto opće populacije (AMR) ili 1.263.612 gledatelja, pokazuju prvi podaci o gledanosti.

Riječ je o prosjeku cijele utakmice, a drugo poluvrijeme bilo je i gledanije – pratilo ga je 33,1% opće populacije (AMR) ili 1.355.330 gledatelja. O velikome zanimanju gledatelja za dramatični susret, koji su pri samome kraju izgredima na nekoliko minuta prekinuli neodgovorni pojedinci i time nanijeli veliku štetu hrvatskoj reprezentaciji i ugledu Republike Hrvatske, govori i iznimno visok udio gledanosti, koji za cijelu utakmicu iznosi 78,3%. Toliki je naime postotak svih onih koji su u tome trenutku bili pred svojim malim ekranima.

Zanimanje gledatelja za program Hrvatske televizije(HRT – HTV) nastavilo se i nakon dramatičnoga susreta te je studijsku emisiju poslije utakmice gledalo 17,8% opće populacije (AMR), odnosno 728.759 gledatelja.

Hrvatska radiotelevizija (HRT) ovime još jednom poziva na dostojanstveno navijanje za našu reprezentaciju, koja bi sljedeći tjedan trebala igrati protiv Španjolske i pokušati se plasirati u nastavak natjecanja na Europskome nogometnom prvenstvu u Francuskoj.