Premijera filma Imena višnjeFilm u produkciji Hrvatske radiotelevizije (HRT) Imena višnje redatelja Branka Schmidta, s Ivom Gregurevićem i Nadom Đurevski u glavnim ulogama, nakon večerašnje premijere u zagrebačkome kinu Europa u 20 sati, dolazi na velika platna u kinodvorane širom Hrvatske. Nakon svjetske premijere na prestižnome Međunarodnom filmskom festivalu u Moskvi film Imena višnje sudjelovao je na filmskim festivalima u Puli, Vukovaru, Zadru, Splitu, Den Haagu, Helsinkiju, Cottbusu i Bruxellesu, s kojih se nerijetko vraćao s glavnim nagradama, a domaćoj će se publici predstaviti u nacionalnoj kinodistribuciji krajem mjeseca.

Imena višnje, prema mišljenju mnogih jedan od najdirljivijih prošlogodišnjih filmova, filmska je priča koja prati život starijega bračnog para koji živi na svojemu imanju u osami ratom razorena sela. Zaplet počinje kad starac kojega glumi Ivo Gregurević shvati da je njegova životna suputnica shrvana bolešću koja će odrediti njihovu sudbinu. U sjajnoj glumačkoj ekipi su Ivo Gregurević, Nada Đurevska, Goran Bogdan, Mesud Dedović, Mustafa Nadarević, Daria Lorenci Flatz i Danijel Ljuboja, a na filmu je radio i jedan od najpoznatijih hrvatskih direktora fotografije Dragan Ruljančić.

Upravo je taj film, koji je u cijelosti nastao u produkciji Hrvatske radiotelevizije, otvorio prošlogodišnji 62. Pulski filmski festival, a na otvaranju ga je vidjelo deset tisuća ljudi koji su ga sjajno prihvatili isprativši ga ovacijama. Nakon Pule i tri osvojene Zlatne arene, film je nastavio svoju veliku festivalsku turneju po prestižnim filmskim festivalima, a vrlo često se s njih vraćao s nekom od vrijednih nagrada.