HRT prošloga tjedna i tijekom vikenda najgledanija nacionalna televizija

Dnevnik u podne Hrvatske televizije najgledanija je informativna emisija tijekom vikenda, a u tjednu od 13. do 19. lipnja na popisu deset najgledanijih emisija na svim nacionalnim televizijama bilo je čak devet HRT-ovih emisija

Hrvatska televizija (HRT – HTV) i prošloga je vikenda, ali i tijekom cijeloga tjedna, prema ukupnome cjelodnevnome udjelu u gledanosti svojih četiriju programa bila najgledanija nacionalna televizija. U subotu 18. lipnja Hrvatska televizija (HRT – HTV) imala je najveći cjelodnevni udio u gledanosti (SHR) za sva četiri programa. On je iznosio 39 posto, dok je udio druge po gledanosti nacionalne televizije za sve njezine programe iznosio 21 posto.

Visokoj gledanosti u subotu je pridonio podnevni Dnevnik, koji je toga dana bio najgledanija informativna emisija na svim nacionalnim televizijama, a koju je gledalo 10,3 posto opće populacije (AMR), odnosno 420 243 ljudi. Gledanosti je toga dana pridonio i prijenos nogometnih utakmica u okviru Europskoga nogometnog prvenstva, i to utakmice između Portugala i Austrije, koju je gledalo 10,1 posto opće populacije (AMR) ili 414 395 ljudi te između Islanda i Mađarske, koju je gledalo 5,2 posto opće populacije  ili 213 897 ljudi.

Visoku je gledanost Hrvatska televizija (HRT – HTV) ostvarila i u nedjelju 19. lipnja, kad je ukupni cjelodnevni udio u gledanosti za sva četiri programa iznosio 37 posto, dok je udio druge po gledanosti nacionalne televizije za sve njezine programe iznosio 22 posto. Visokim rezultatima gledanosti u nedjelju pridonijele su tri emisije javnoga sadržaja, od kojih su dvije bile i najgledanije emisije na svim nacionalnim televizijama toga dana.

Riječ je o Plodovima zemlje, koje je pratilo čak 16,1 posto opće populacije (AMR), odnosno 657 166 gledatelja, te podnevni Dnevnik, koji je pratilo 14,6 posto opće populacije (AMR), odnosno 598 916 gledatelja. Središnji Dnevnik gledalo je gotovo 10 posto opće populacije (AMR), odnosno 400 176 gledatelja.

Hrvatska televizija (HRT – HTV) bila je i najgledanija nacionalna televizija u cijelome prošlom tjednu, odnosno u razdoblju od 13. do 19. lipnja, po ukupnome prosječnom cjelodnevnom udjelu u gledanosti nacionalnih televizijskih programa u ukupnoj populaciji.

U tome je razdoblju prosječni cjelodnevni udio u gledanosti za sva četiri televizijska programa Hrvatske televizije (HRT – HTV) u zbroju iznosio ukupno 39,2 posto, dok je po gledanosti druga nacionalna televizija imala ukupnu gledanost od 23,5 posto, a treća od  17,9 posto. Na popisu 10 najgledanijih emisija na svim nacionalnim televizijama od 13. do 19. lipnja bilo je čak devet emisija Hrvatske televizije.