Emisija Lijepom našom u povodu Dana državnosti u Dugopolju

Uoči Dana državnosti Republike Hrvatske 24. lipnja na Prvome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 1) u 20.45 na rasporedu je izravni prijenos posebnoga izdanja popularne glazbene emisije Lijepom našom iz Dugopolja. Na stadionu Hrvatski vitezovi nastupit će klapa Sveti Juraj Hrvatske ratne mornarice, Kulturno-umjetničko društvo Pleter, ženska klapa Murtela iz Dugopolja, klapa Ragusa, Pučki pivači Salone, klapa Rišpet, Fijaker, Ivona Bosančić, Branko Čulić, Blanka Smoljić, Nenad Vetma, Nera Ban, Mate Bulić, Alen Nižetić, klapa Trogir, klapa Contra iz Splita, klapa Sinj, Đani Maršan te Kulturno-umjetničko društvo željezničara KUDŽ "Filip Dević“ i mnogi drugi.


Vjerne gledatelje emisije Lijepom našom pozivamo u Dugopolje da zajedno na dostojan obilježimo veliki praznik lijepe naše domovine Hrvatske uz najljepše domoljubne pjesme i nastupe brojnih klapa, tamburaških sastava, solista i kulturno-umjetničkih društava. Svi su dobrodošli uz želju da budemo jedno veliko i ponosno srce na stadionu Hrvatski vitezovi , izjavio je urednik i voditelj emisije Branko Uvodić.


Posjetitelji i gledatelji moći će uživati u skladbama: Zemljo moja, Kad se domu svome vratim, Ne dirajte mi ravnicu, Za jedan novi hrvatski dom, Ovo je naša krv, Švet' Ivane, To je tvoja zemlja, Vivat Croatia i mnogim drugim i u ariji U boj, u boj iz opere Nikola Šubić Zrinski te završnome kolu iz opere Ero s onoga svijeta. Uz redovitu reportažu o tradiciji ovoga kraja u rubrici Baština govorit će se o Saloni i kliškoj tvrđavi, a domoljubne teme upotpunit će i reportaža o Nikoli Šubiću Zrinskome u povodu 450. obljetnice pogibije.


Urednik je i voditelj koncerta Branko Uvodić, redatelj Vladimir Koščević, a producent Zdravko Sandrin.