Utakmicu Hrvatska - Španjolska putem HRT-a pratilo 1,4 milijuna ljudi

Pobjedu Hrvatske s 2 prema 1 protiv reprezentacije Španjolske u okviru Europskoga nogometnog prvenstva na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2) u utorak 21. lipnja pratilo je 32,6 % opće populacije (AMR), odnosno 1.333,151 gledatelj, pokazuju prvi neslužbeni rezultati gledanosti.

Riječ je o prosjeku cijele utakmice, a drugo poluvrijeme, u kojemu je naša reprezentacija uvjerljivo pobijedila aktualnoga europskog nogometnog prvaka, bilo je još gledanije te ga je pratilo rekordnih 35,5 % opće populacije (AMR), odnosno 1.454,534 gledatelja.

O velikome zanimanju gledatelja za susret govori i iznimno visok udio u gledanosti (SHR), koji je za cijelu utakmicu iznosio 71,2 %. Toliki je, naime, postotak svih hrvatskih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred svojim malim ekranima i putem Hrvatske radiotelevizije pratili susret Hrvatske i Španjolske.

Riječ je o jednoj od dosad najboljih utakmica na ovogodišnjemu Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, koja je na noge digla cijelu Hrvatsku te je posve razumljivo da su mnogi gledatelji nastavili pratiti program Hrvatske radiotelevizije i nakon toga uzbudljivoga susreta.

Tako je sportsku emisiju, koja je emitirana poslije utakmice na Drugome programu Hrvatske televizije (HRT – HTV 2), pratilo 22,98 % opće populacije (AMR), odnosno 940 029 gledatelja. Udio u gledanosti (SHR) za spomenutu je emisiju iznosio 62,91 % odnosno toliki je postotak svih gledatelja koji su u tom trenutku bili pred malim ekranima i pratili spomenutu emisiju Hrvatske radiotelevizije.